Невероятни цветове и нюанси с…билки

5
Добави коментар
Galana
Galana

Искате да премахнете химията от косите си? Тогава вместо познатите ни бои на пазара, изберете натурални и естествени продукти, които ще направят косата ви също така красива в чудесен оттенък, но няма да я увреждат. Естествено няма да остане 4 седмици цвета, но при положение, че не са вредни съставките им, може да прилагате често оцветяваща терапия с билки. Тези оцветители действат за определен период от време, като фино оцветяват и създават отблясъци в косата. Първо измийте и изплакнете косата, после я полейте с един от долните оцветители около 15 пъти, като хващате остатъка в купа или в леген, когато се стича от косата и отново го изсипвате върху нея.

Тъмна коса с…домати

Сварете един домат във вода. Охладете леко. Натопете мека четка или памуче във водата и накиснете косата. Внимавайте да не отиде върху кожата. Оставете върху косата за 20 минути и след това изплакнете.

Тъмна коса с билки

Направете силна настойка от една от следните билки и чайове и след това я използвайте като оцветител: розмарин, градински чай, малинови листа, магданоз, черно кафе, черен чай (за силен блясък), плодчета на бръшлян.

Руса коса с невен

Невенът дава златни отблясъци на светлите коси. Лопенът, минзухарът, жълтият зановец, както и всички други жълти билки и цветчета също придават цвят и блясък на русите коси.

Билки за руси коси

След измиване с шампоан, изплакнете косата с разтворена 1 с.л. лимонов сок в 4 литра вода.

Възстановяване на руса коса с билки

След като веднъж сте се изрусили, е необходимо да подсилите цвета си. За целта смесете 10 грама корен от женско биле с 10 грама стебла от овес и прибавете жълт минзухар. Залейте с вода и сварете, за да получите настройка. Прецедете и я използвайте като балсам след измиване със шампоан. Трябва хубаво да се накисне косата и да не се изплаква след това.

Боядисване на червена коса с билки

1) Използвайте силно черно кафе като оцветител.

2) Използвайте силен чай от шипки.

3) Направете отвара от чай от червен хибискус и използвайте като оцветител.

4) Направете настройка от шафран за оцветяване.

ВАЖНО: Ако публикацията Невероятни цветове и нюанси с…билки ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!