Столове, мебели по поръчка. Кухненски столове. Стол за дома и офиса.

4
Добави коментар
TaLoV
TaLoV

Какви столове има в заведенията? През последните 20 години след падането на комунизма много помещения се превърнаха в заведения. В първите години на демокрацията почти всяко гаражче беше превърнато в някакво заведение, но с течение на времето пазарът отся по неугледните и естествено останаха само приветливите и добре подредени такива. При различните типове заведения мебелите са различни и естествено столовете. Те могат да бъдат стандартни (които се произвеждат серийно) или пък да бъдат поръчани, като дизайнът им може да бъде уникален и същевременно много красив. Според типа заведение и интериора му се определят и всички мебели, с които то се обзавежда.

Ако обърнем внимание на едно кафе (барче), ще забележим, че всички мебели и столове в него са най-вече практични. Това означава, че те позволяват бързо да се настанят клиентите и естествено бързо да напуснат заведението като не се набляга много на комфорта. Това е така, защото клиентите не се застояват много в такъв тип дневни заведения и предполагат голямо текучество от клиенти. Друг вариант на питейните заведения са нощните барове, които наблягат на комфорта, удобството и скъпия марков алкохол. В тях клиентите прекарват по-дълго време и за това изискванията за мебели са по-високи.

Ресторантите са следващия тип заведения, които ще разгледаме в тази статия. При тях удобството е от изключителна важност, защото клиентите се хранят и консумират напитки. Съответно времето, което се прекарва в заведението от клиентите може да бъде за една цяла вечер и часовете изминали в него трябва да са удобни, за да може клиентите да останат доволни и пак да го посетят. Дискотеките са последните заведения, на които ще обърнем внимание и веднага можем да споменем, че във всяка различна дискотека всички столове са най-различни. Това е така, защото принципно тези заведения са най-вече за танцуване и клиентите често са прави, но винаги има и ВИП сепарета за по-тежки и платежоспособни клиенти, които естествено искат да получат комфорт за похарчените си пари.

Един офис, за да е приветлив и представителен трябва да е обзаведен с подходящите мебели. Какво означава това? Това означава, че мебелите трябва да са подбрани, така че да си подхождат със самото помещение и в същото време да са достатъчни за служителите и клиентите, които посещават самия офис. Някак си не върви да влязат в него наведнъж няколко клиента и да няма достатъчно столове, за да седнат докато чакат да се извърши определената услуга, за която са дошли. По-добре е да има повече мебели, но никога по-малко, за да се представим като истински професионалисти пред клиентите и всички бизнес партньори, които посещават офиса ни. Добре е да се изберат удобни столове, защото седнали на тях служителите на фирмата ще си вършат работата, а клиентите, които ги посещават трябва да се чувстват комфортно, за да са предразположени към вземане на важни решения и успешни сделки.

В никакъв случай не трябва да е претрупано, защото това ще направи от голямото ви помещение да изглежда по-малко, а ако то наистина е по-малко, ще го направи да изглежда още по-неприветливо и неугледно. Между всички столове, които са в помещението е препоръчително да се остави достатъчно празно място, за да може всеки, който сяда или става от тях да го прави без притеснения, че ще бутне нещо или пък ще се удари някъде в околните мебели. До тук от статията разбрахме, че столовете са много важни за вашия офис и за това не трябва да пестите средства, когато ги купувате, а да изберете най-добрите възможни, които са ви по джоба, за да придобие офисът ви професионален и завършен вид, който предлага достатъчно комфорт и предпоставки за успешен бизнес.

Ако помещението е по-голямо и трябва да го обзаведете с много на брой мебели е възможно да поискате отстъпка при закупуването на мебели от магазина или мебелната къща, заради сумата, която сте решили да похарчите при тях. Колкото по на едро се пазарува, толкова по-голяма отстъпка може да ви направи търговеца и за това е добре винаги да се възползвате, когато това е възможно.