Гердани от естествени камъни

1
Добави коментар

Гердани от естествени камъни

Все повече хора предпочитат бижутата, изработени от естествени камъни и имат основателна причина за това. Тези бижута придават особена топлота и романтика, символизират връзката ни с природата и подчертават женствеността и грацията. Заредени с положителна енергия и красота, тези естествени, изработени  от самата природа скъпоценности, са предпочитан аксесоар за всяка жена, която иска да се почувства уникална и привлекателна. Едни от най-предпочитаните бижута днес са герданите от естествени камъни, които са уникален продукт, който може да бъде прекрасен подарък за Вашата любима.

Нашата бижутерия онлайн предлага богат избор от гердани, изработени от най-различни естествени камъни. Ако Ви е трудно да изберете вида на естествения камък, който би Ви подхождал най-много, може би информацията, изложена по-долу, ще направи изборът Ви по-лесен.

Кехлибарът е сред един от най-предпочитаните естествени камъни, заради лечебните свойства, които притежава. Това е всъщност вкаменена дървесна смола с различен цвят – бледо- или ярко-жълт, оранжев, кафяв и червен. Сред най-ценните образци са тези с вкаменено насекомо вътре. Според народните вярвания, кехлибарът лекува много болести, като проблеми със стомаха, ревматизъм и артрит, болки в гърлото, бронхит, дори гуша. Вярва се, че кехлибарът има свойството да подмладява, а приеман на прах, укрепва имунитета на организма.

Тюркоазът се счита за камък на любовта и доброто, който пази от вредни влияния и болести. Според поверията, този камък лекува гърлото, ендокринната система, укрепва дейността на сърцето и подмладява, като при това пази от зложелатели. Тюркоазът е изключително красив и привлича вниманието и погледите на околните.

Аметистът е планински кристал, който носи името на алкохол. Бива пурпурен, светло-или тъмно-виолетов на цвят, а негова двуцветна разновидност е амертинът. Лечебните му свойства не са малко: лекува хипофизата, премахва главоболие и мигрена, както и най-различни зависимости – към алкохола, наркотиците и др. Пази от пиянство и пречиства кръвта. Засилва имунитета и подмладява кожата. Смята се за камък на верността, който пази любовта на влюбените. В допълнение, помага на хората, които учат, като подсилва процеса на запомняне и интуицията.

Хематитът се счита за спиритичен камък, използван в древността от вещиците и магьосниците за викане на духове. По цвят е черен с метален отблясък. Въпреки че е много труден за обработване и полиране, се е използвал за украшения още от древните египтяни. Смята се, че разтоварва вредната енергия и вибрации, служейки като невидима бариера за вредни влияния, укрепва естествената биоенергия на тялото и подсилва сексуалността.

Известен като „камъкът на любовта”, авантюринът е способен да привлече към Вас хората, които обичате. Тъй като силата му за обостряне на емоциите и сетивата е голяма, не е добре да се носи постоянно, защото излъчващите се от него енергии биха могли да доведат притежателя му до физическо изтощение. Затова се смята за най-сполучливо носенето му през един лунен цикъл. Този камък помага с мистичната си сила и на хазартните хора, които искат да спечелят голямо богатство, като засилва решителността и смелостта им. Лечебният му ефект се състои в укрепване на нервната система и зрението. Ефективен е против мигрена и стрес. Образуван е от смесването хематит и слюда, а цветът му е зелен или в по-редки случаи син.

Ако имате много голяма мечта, която на всяка цена искате да се сбъдне, може би най-добрият избор за Вас би бил камъкът Тигрово око, известен още като камък на Сбъднатите надежди. Според вярванията, този камък помага на хората да са по-търпеливи в осъществяването на желанията си и способства за превръщането на несполуките в победи, като приканва по-висшите сили на помощ на притежателя му. Това е камъкът на късмета и е идеален подарък за бизнесмени, които искат да просперират в бизнеса сред конкурентите си. Счита се, че този амулет помага в периоди на големи промени и изпитания, предпазва от завистливи очи и учудва околните с успехите, които притежателят му има.

Нефритът е свещен камък, считан за прародител на всички останали минерали. Името му от гръцки означава бъбрек и той лекува болести, свързани с бъбреците и сърцето, и помага за лекото раждане. Известен още като  “Камък на Боговете”, този камък символизира властта, хармонията и съвършенството, както и моралната чистота и верността. Често се подарява на бебенцата момиченца при раждането им. Ако искате да сънувате интересни и ярки сънища, сложете камъка под възглавницата, на която спите. Цветът му варира от зелен до бял.

Розовият кварц е камъкът на романтичните преживявания – символ на любовта и хармонията. Също както авантюринът, розовият кварц трябва да се носи и снема периодично, за да се избегне „предозиране” на енергията му. Сред останалите му ползи е и преодоляването на депресии, хормонални проблеми, кризисни ситуации и раздели, както и подмладяването на организма. Цветът му съответства на името му и е розов.

Гранатът е друг пречистващ и укрепващ здравето камък, подобен на зърната на нара и подобно на него е с червен цвят. Носи се след тежки болести и анемии, за да придаде енергия на организма и да засили възстановителните процеси. В духовната сфера се счита, че гранатът спомага за дългата връзка и щастливия брак и допринася за хармонията в отношенията.

Прекрасен подарък за моряците и капитаните е аквамаринът, който пази от беди и носи късмет, при това придава спокойствие и придава смелост на притежателя му. Използва се и срещу уроки. Енергийните му сили отпускат напрежението в очите, помагат при ангини и ларингити.

Лунният камък се смята за свещен от будистите. Съдейства в процеса на раждане и укрепва връзката между майката и детето, помага за кърменето и за добрата циркулация на течностите в тялото. Използва се срещу целулит, както и срещу болести на нервната и отделителна системи. Счита се също за камък на влюбените, който носи късмет в любовта. Може да бъде безцветен, бял, сивкав, син или жълт на цвят.

Това са само част от камъните, използвани за направата на гердани от естествени камъни. Сред другите естествени камъни са амазонитът, ахатът, коралът, Косите на Венера, лазуритът, Котешкото око, махалитът, карнеолът, турмалинът  и други, също предпочитани, заради уникалните си свойства и красота. Посетете нашата бижутерия онлайн, за да направите своя избор и сами да опитате чудотворната сила на естествените камъни.

Този текст е защитен с авторски права,при използването му посочете източника:( Бижутерия онлайн „Татев ООД“ – http://www.bijuteria-online.com )