PVC дограма – цени | Качествена ПВЦ дограма доставка и монтаж София.

1
Добави коментар
TaLoV
TaLoV

Съвременната алуминиева дограма предлага максимална сигурност и топлинна ефективност.

Алуминият придоби популярност през втората половина на 20 век. В продължение на много години той беше възприеман като материал, склонен към кондензация и използван за направа, заедно със сребро, на по-обикновени огледала за ежедневна употреба или като компонент в много сребърни бои.

Това може да е било преди, но сега със сигурност вече не е така. Направата на алуминиева дограма  напредна значително през последните години; ползват се нови технологии, отбеляза се голям напредък в производството и се получи продукт с отлични топлоизолационни свойства, наличен във форми, категоризирани с А, В и С.

Този материал има много предимства пред пластмасата и печели увеличен пазарен дял, особено през последните години с много нови разработки, подходящи за апартаменти и модерни къщи. Рядко се случва в днешно време в модерни сгради да има пластмасови прозорци и врати, и с право.

Главното предимство на модерната алуминиева дограма пред ПВЦ е проста. Това е естетика. Вижте разликата между един алуминиев и един ПВЦ прозорец.
В съвремененния архитектурен стил, ПВЦ профилите са твърде големи, и се налага да се използват твърде много профили и съединители, за да се постигне една по-сложна конструкция. Алуминият предлага преди всичко елегантност на линиите толкова често, колкото е необходимо.

Може да се твърди, че пластмасовите врати и прозорци вече нямат предимство. Качествената алуминиева дограма осигурява не само по-голяма трайност и желаните елегантни линии, но също така има по-голяма устойчивост на природните промени, и по този начин не може да се деформира или загние.

Това е материал с високо съотношение якост към тегло, което позволява лесно да се оформя в много форми и конфигурации, и остава най-често използваният търговски материал за рамкиране.
Накратко казано, съвременната алуминиева дограма ни дава:

естетичност;
лесна поддръжка;
повишено ниво на сигурност;
предлага се в почти всеки цвят;
в състояние е да отговори на много архитектурни спецификации, на които ПВЦ не може.

Традиционните врати и прозорци също са най-подходящи за по-малки или по-големи търговски сгради като училища, ресторанти, както и обществени сгради.
Въвеждането през последните години на полиамидните технологии при изработване на алуминиева дограма я изведе на ново ниво – предлага подобрения в топлоизолация, повишена здравина и възможност за двоен цвят покритие – различни цветове на вътрешното и външното лице.

Единственото предимство на ПВЦ дограмата пред алуминиевата е цената. Това, че е природен продукт прави алуминият по-скъп материал. Ако оставим въпроса за тези разходи настрана, ПВЦ няма предимство пред алуминия.