Вижте какво се задава у нас!

1
Добави коментар
natalka09
natalka09

Вижте какво се задава у нас!

Очаква се цунами!

Рязкото затопляне през последните дни доведе по топене на снеговете в Централна и Западна Европа. Това ще доведе до преливане на река Дунав. От екоминистерството вече са подали сигнал до всички кметове в страната, областните управители и звената на Гражданска защита.

Румунците са прогнозирали покачване нивото на река Дунав с 6 метра. Поради това съществувала реална опасност, реките вливащи се в Дунав, да прелеят по устията си.

Най-серизони проблеми са очакват в Южна България, по устието на река Марица. Основният проблем в тази ситуация е, че не може да се изчисли с точност какъв ще е обемът на водата от разтопените снегове.

Румънските експерти предупреждават за идващо 6-метрово цунами във водите на река Дунав. Тази новина вся паника сред хората, живеещи от двете страни на реката.

Очаква се 6-метрово цунами във водите на Дунав! Хората са в паника!

У нас всички язовири в момента са под засилен контрол. В страната ни има 2750 малки язовира.

Експертите не изключват възможността отново да се се повтори трагедията от село Бисер, имайки се предвид, че изкуствените водни басейни у нас не са под непрекъснато наблюдение и контрол, пише Блиц.

За Пловдив бе обявено, че идва голяма приливна вълна от язовир Цанков камък. Екипи на гражданска защита обикаляли из района с мегафони, съобщавайки на хората, намиращи се в близост до коритото на река Въча, да се отдалечат от там.

Правда.бг препоръчва и: