Мая Илиева загуби хотел „Дюн“!

2
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Мая Илиева се прости завинаги с лъскавия хотел “Дюн”, който се извисява на първа линия на морето в Слънчев бряг, научи ексклузивно “ШОУ”. Бутиковата сграда бе перлата в бизнес империята на покойния й съпруг Жоро Илиев и е оценявана на близо 15 милиона евро. Тузарският хотел обаче е преминал в ръцете на някогашните бизнес партньори на боса на ВИС, при това – без никакво обезщетение за неговата вдовица! Мая била бясна, че е загубила златния имот, който е построен направо върху плажа. Дълги години тя се опитваше да го продаде и да си осигури солидна доживотна издръжка. Няколко руски олигарси водиха преговори с нея, но в крайна сметка всички до един се отказваха, без да е ясно защо.

Истината излиза на бял свят едва сега

Мая Илиева очевидно не е имала легален документ за собственост на луксозния и скъп хотел. Адвокатите й са разчитали, че ще извадят нотариален акт в качеството й на наследник на боса на ВАИ Холдинг. Това е и причината, заради която потенциалните инвеститори са си плюли на петите. Оказало се обаче, че нещата не са толкова прости.

Междувременно пък съдружниците на Жоро Илиев са успели да се преборят без много шум и вече са сложили ръка на лъскавия хотел, научи “ШОУ”. Те не само не са платили стотинка на Мая, но според документите, които удостоверяват кой има правото да наследи имота, не й дължат и никакви дивиденти от бъдещата му експлоатация.

С това бизнесът на Илиева край морето приключва завинаги. С днешна дата “Дюн” отново е изваден за продан от новите му собственици, но цената му вече е паднала на 10 милиона евро. Кандидат-купувачи обаче така и не са се появили до момента.
Бутиковият хотел бе вдигнат на мястото, където навремето беше култовият ресторант “Дюни”. Името на непретенциозната соцкръчма идваше от екзотичните пясъчни възвишения, върху които бе разположена. Любопитен факт е, че ресторант “Дюни” бе приватизиран през 1998 година за смешната сума от 240 000 щатски долара.

Освен “Дюн” босът на “ВАИ Холдинг” притежаваше още хотелите „Орел“ и “Полюси” чрез фирмата „Ел Би Джей”, както и култовите дискотеки “Айсберг” и “Мултиплейс”. По-късно продаде амбасадора на ВИС – “Полюси”. След екзекуцията му останалите имоти се прехвърлят от ръка на ръка, без да е ясно какви финансови интереси и кой стои зад сделките.

Съпругата му така и не успя да вземе нищо от тях

Дискотеката “Мултиплейс”, която стана и лобно място на Жоро Илиев, в момента е под командването на столичния бизнесмен Ивелин Георгиев, известен с прякора Финьо. Новият собственик светкавично смени името, за да не се свързва с криминалната история.

И макар че бизнесът край морето приключи за Мая, районът около Слънчев бряг продължава да я тегли като магнит. Тук живее нейната най-нова тръпка, в която тя е влюбена до полуда. Тя е решила да се закотви край брега още в началото на сезона и да прекара там цялото лято с надеждата да спечели своя възлюбен завинаги. Веселата вдовица е хвърлила око на снажен местен бизнесмен, който обаче е “много женен”, шушукат местни, които са убедени, че богатият красавец няма да се поддаде на опасния й чар и настойчивото й ухажване. Мая обаче се е амбицирала и е готова да мине през всички като валяк, за да бъде с последната си сърдечна тръпка.

Ани ИЛИЕВА