Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » 10-годишно хлапе топ фитнес инструктор в Америка

25
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Вижте завладяващата история на Си Джей Сентър едно хлапе ,което мотивира цяла Америка да тренира

 

CJ започва да тренира преди пет години, когато неговия треньор по футбол казва на него и съотборниците му да се приберат вкъщи през уикенда и да направят някои упражнения. Той прави няколко лицеви опори и коремни преси и страшно му харесва.От тогава не е спирал……Той сам изготвя тренировките си ,като тренира три пъти седмично,след училище в домашни условия.Основното му упражнение е Бърпитата /burpeеs ,но той е дал ново име и модификация на упражнението ,казва ,че burpee, която включва клякане, лицеви, и скоци му е вече скучно и включва и други упражнения,  които се редуват с бягане и упражнения за координация. Така започва да тренира и по-големи негови съученици ,които се мотивират от видимите резултати.

Според научните изследвания децата не трябва да вдигат тежести поне до 15-ата си годишнина. Почти всички специалисти са на мнение, че силовите тренировки могат да повлияят негативно на растежа и хормоналното развитие.

 

Тогава как е възможно едно 10-годишно хлапе да се превърне в един от най-популярните фитнес инструктори на САЩ?

 

„Аз не използвам тежести,“ казва CJ.

Не правя дори упражнения от лег? Нито дори лег преса казва той. „Това не е добро за децата“.

В упражненията на Сентър липсват уредите. Всичко се прави с тежестта на тялото и резултатите са фантастични, казва самият Си Джей в интервюта.

 

Със сигурност той е на някоя луда  диета, нали? Баща му го храни с  пшеница трева и мозък от  крава, може би?

 

„Аз не съм на диета“, казва CJ. „Аз ям всичко.“-По принцип не се ограничавам с яденето. Хапвам от всичко, но не прекалявам. В спортуването обаче не правя компромиси”

 

 

За тези които не вярват чуйте бащата на Си Джей-Карлос Сентър,който признава, че откакто синът му се е родил, няма спокоен ден. Едва на 7 месеца настоящият треньор се набира с две ръце на креватчето и, пълзейки, стига до стаята на нищо неподозиращите си родители. След известно време се скрива от тях в огромния хладилник.

 

Карлос, който държи малка бръснарница, няма ни най-малка представа откъде идва този природен талант у наследника му.Явно генът ни предразполага към силови занимания. Но това, което се получава при Си Джей, е направо невероятно”, казва гордият баща.

 

„Той наистина не яде бонбони“, казва Карлос старши ,“но аз наистина нямам представа защо.“

 

 Тренировката на  CJ наистина работи,DVD-та са  толкова много търсене, че баща му е наел PR представител да се занимава с това. А малкия треньор  дава DVD-та безплатно и казва,че основната му цел е да помогне на децата да станат  от дивана.

 

 

Треньорите в гимназиите вече са наясно със съдбата на CJ,те отбелязват, че той е роден лидер и мотиватор. Той е типът, който окуражава с “Ти можеш” и възнаграждава с класическия поздрав “Дай пет”. Някои стигат доста далече в коментарите си – Си Джей може да спаси затлъстялата нация. Да даде пример на връстниците си, които в общия случай се тъпчат със сладко и пуканки пред телевизора и видеоигрите. Разбира се, вече е налице и маркетинговият прякор на детето – Workout Kid -трениращо дете . Няколко компании за спортни стоки и храни опитват да го привлекат за рекламно лице, но Карлос старши, който работи в местната бръснарница, настоява да не мисли за бъдещето на сина си толкова напред.

 

„Докато той е щастлив“, казва Карлос, и „аз съм щастлив.“

 

CJ  изглежда щастлив, въпреки че  е малко уморен, когато децата идват при него в училище и искат да видят „истински ли са тези мускули?

 

„“Много обичам да играя с брат ми. Често се случва цялото семейство да гледаме телевизия, но това не ми е най-любимото нещо”, откровен е Сентър. Неговият кумир е футболистът Крис Джонсън, който очевидно ще добие допълнителна популярност покрай малкия фитнес гуру.

 

И така  силовата тренировка е още една добра идея за деца, които просто искат да изглеждат и да се чувстват по-добре .По време на упражненията, които хлапето изпълнява със свои приятели, текат надписи с тревожна статистика. 41 милиона американци са с увеличен риск за диабет и други тежки заболявания. Всяко четвърто дете пък прекарвало четири или повече часове пред телевизора.Едно е сигурно ,хлапето мотивира милиони по-цял свят,явно наистина е родено с мисия…..