Стилът на Сара Джесика Паркър

3
Добави коментар
vpm
vpm

Стилът на Сара Джесика Паркър е екстравагантен и запомнящ се. Звездата често прескача от крайност в крайност в облеклото си. Независимо дали ще предизвика възхищение или насмешка, Сара Джесика Паркър никога не остава незабелязана. 

Коя е Сара Джесика Паркър?

Сара Джесика Паркър е родена на 25 март 1965 г. в Нелсънвил, Охайо, САЩ. Дъщеря е на учителка и журналист, които се развеждат още докато е малка. Майка й се омъжва повторно и тя израства с общо 7-те си братя и сестри (3 от първия и 4 от втория брак на майка й). Тежкото детство амбицира малката Сара да постигне звездна кариера. Към актьорската дарба тя прибавя пеене и балет, които я изстрелват на Бродуей още като невръстно дете.

Филмовата й кариера включва заглавия като „L.A. Story“, „Меден месец във Вегас“, „Клуб „Първа съпруга“, „Ед Ууд“ и др. Безспорно, най-успешната роля на Сара Джесика Паркър е в тв сериала и филма „Сексът и градът“, където играе водещата рубрика за секс журналистка Кари Брадшоу. Въпреки че упорито отрича прилика с екранната си героиня, освен манията по обувките, многомилионната аудитория на сериала често припокрива образите на Кари и Сара.

Личният живот на Сара Джесика Паркър е сравнително „спокоен“. От 1984 до 1991 г има романтична връзка с актьора Робърт Дауни Младши, с когото се разделят заради неговата наркотична зависимост. От 1997 г е омъжена за актьора Матю Бродерик. Двамата имат 6-годишен син Джеймс Уилки. Наскоро се появиха слухове за развод на звездното семейство, но Сара и Матю ги опровергаха и се появиха заедно на връчването на наградите Оскар през февруари.

Какъв е стилът на Сара Джесика Паркър?        
Колкото и да иска да избяга от имиджа на Кари Брадшоу, Сара Джесика Паркър признава, че е научила много за модата от стилистката на „Сексът и градът“. Най-важното правило е, че „стилът няма правила“. „Ако искаш хората да те забележат, трябва да рискуваш със съчетанията на цветове и материи. Дори да ти се присмеят, при всички случаи ще те забележат и ще се открояваш от тълпата“, категорична е Сара. Очевидно се справя успешно, тъй като никога не остава незабелязана.

Стилът на Сара Джесика Паркър е прекалено специален, за да остане само за „лична употреба“. Затова през март 2007 г. звездата лансира своя модна линия „Bitten“ за Steve&Barry’s. Основната й идея е да прави качествено облекло на достъпна цена. „Жените трябва да имат възможност да носят хубави дрехи без да се въртят нощем в леглото от вина за огромните суми, които са похарчили за шопинг.“ Линията включва дънки, пуловери, рокли, якета, сака, бельо, бански костюми, чанти, бижутерия, колани, обувки и т.н. За да има за всеки по нещо, моделите се предлагат в широк диапазон от размери: от  xs до xxl.

Вдъхновението на Сара Джесика Паркър идва не само от собствения й стил и гардероб, но и от ежедневието, хората и нещата, които я заобикалят. Сара добавя още, че нейните дрехи не са създадени да се конкурират с големите модни къщи, а за жената на всекидневието. „Моделите ни не налагат тенденции, а просто улавят момента!“

Обувките, разбира се, обувките. Сара Джесика Паркър споделя същата маниакална страст по обувките, както Кари Брадшоу. Броят им е четирицифрено число и ги държи в отделна стая. Между тях има поне 100 чифта на Manolo Blahnik. Съпругът й Матю Бродерик признава, че също не е усетил как се е заразил с хобито на Сара и се е сдобил със значително количество обувки. Малкият Джеймс не остава по-назад от родителите си.

Сара Джесика Паркър има и два парфюма на свое име. Първият „Lovely“ е лансиран през 2005 г., а вторият „Covet“ през 2007 г.

Какво харесваме в стила на Сара Джесика Паркър?
Всичко в стила на Сара Джесика Паркър ни харесва. Най-вече неговата различност и непредсказуемост. Едва ли някой би се наел да прогнозира с какво ще бъде облечена Сара на следващото светско събитие, на което ще се появи. Изненадата е почеркът на SJP (инициалите на звездата). Обожаваме светлозелената рокля на Alexander McQueen и уникалната шапка на Philip Treacy, с които дефилира на световната премиера на филма „Сексът и градът“. Друг наш топ фаворит сред тоалетите на звездата е роклята от колекцията висша мода на Dior, с която се появи на тазгодишното връчване на наградите „Оскар“.

Какво не харесваме в стила на Сара Джесика Паркър?
Екипът на Rozali.com признава, че е пристрастен към стила на Сара Джесика Паркър и оставя критиките на вас. Дори откровено кичозните съчетания носят нейния почерк и излъчват стил. Такава индивидуалност трудно може да бъде критикувана.

Снимки: БГНЕС

25.03.2009/Биляна Божилова