Паста със скариди и тиквички в шафранов сос

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Рецептата за „Паста със скариди и тиквички в шафранов сос“ е от книгата „69 изпитани афродизиака” – вълшебно пътешествие в света на любовните еликсири.

Брой порции: 2

Трудност: 1

„Да се съпротивляваш на любовта, означава да я снабдиш с ново оръжие“. Жорж СандПродукти:
150-200 г къса паста
малко копър
сол и черен пипер на вкус
200 г скариди
1 тиквичка
1-2 домата
100-150 мл сметана
1/2 пакетче шафран
2-3 с.л. зехтинНачин на приготвяне:1. Нарязаната на къси лентички тиквичка се запържва до полуготовност в зехтина.2. Добавят се (обелени, с отстранени семки) нарязаните на дребни кубчета домати и скаридите. Разбърква се на силен огън, сипва се сметаната и се поръсва с шафрана. Оставя се да къкри нежно около 5 минути.3. Пастата се сварява ал денте и се разбърква добре със соса. По желание се поръсва с копър.
Още древните елини са използвали определени продукти като средство за освобождаване на сексуалното напрежение и за повишаване на потентността. Митът за шафрана се разпростирал надлъж и нашир, в Близкия и Далечния Изток не само заради лековитите свойства, но и заради невероятно бързото въздействие върху мъжкия сексуален апетит и чувствеността на жената.Възбуждащото действие на това ястие допълнително се подсилва и от високото съдържание на цинк в скаридите.Рецептата е от книгата
„69 изпитани афродизиака“
от Петя Щифлер на изд.Сиела