Пурички с прошуто и рукола

2
Добави коментар
yApple

Пурички с прошуто и рукола

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
½ ч.ч вода
1/3 ч.ч прясно мляко
1/3 ч.ч зехтин
2 шепи рукола
5 гр. суха мая
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в млякото, като предварително затоплете млякото до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти – брашно, вода, зехтин и ситно нарязана рукола (руколата трябва да бъде подсушена) и започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).

Разделете тестото на две топки. Върху набрашнена повърхост разточете на правоъгълна форма всяка от топките. Разделете правоъгълника на квадрати. Във всеки квадрат сложете лента прошуто и завийте на панделка. Намажете пуричките с жълтък и поръсете със сусам. Оставете готовите пурички да втасат втори път за около 15 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу. Получават се около 30 пурички. Добър апетит!

Готвенето като страст и въображение… http://magecreations.blogspot.com

Продукти:
брашно, вода, прясно мляко, зехтин, рукола, мая, яйца, сусам

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »