Двойни коледни сладки с конфитюр – Линцер сладки (Linzer cookies)

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Двойни коледни сладки с конфитюр – Линцер сладки (Linzer cookies)

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр. брашно
150 гр. захар
150 мл.олио
3 ванилии
1 бакпулвер
конфитюр по желание
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват със захарта ванилията и олиото. Постепенно се прибавя брашното и бакпулвера. Тестото се омесва на топка и се дели на 2 или 3 части, за да може да се точи лесно. Разточва се тестото с дебелина 3 мм. Колкото е по-тънко тестото, толкова сладките ще са по-хрупкави.

С форма за сладки или чаша се изрязват кръгове от тестото, като в половината се изрязват звезди или други форми – по малки кръгчета. Тавата се намазва с масло или се застила с хартия за печене. Изрязаните кръгове се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути, докато леко порозовеят. След като изстинат тези, които са без дупка се намазват с конфитюр а тези с дупката се поръсват с пудра захар. Върху намазаната с конфитюр сладка се слага тази с дупката.

Продукти:
брашно, захар, олио, ванилия, бакпулвер, конфитюр, пудра захар

Тагове:
Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Австрийска кухня

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »