Бисквитена торта с шоколадов и мока мус

1
Добави коментар

Бисквитена торта с шоколадов и мока мус

от готварската книга на Донка Атанасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за бисквитения блат:
125 грама масло или маргарин
4 чаени лъжички какао
1 кутия подсладено кондензирано мляко
2 пакета обикновени бисквити
4 чаени лъжички коняк или друг алкохол

за шоколадовия мус:
200 грама бял шоколад
200 мл.сметана
100 мл прясно мляко
1 пакетче желатин

за мока мус:
1 кутия сметана
1 кутия подсладено кондензирано мляко
150 грама шоколадов кувертюр или натурален шоколад
1 чаена лъжица нес кафе, предварително разтворено в малко вода
1 пакетче желатин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Подготовка: В подходящ съд разтопяваме маслото,прибавяме какаото,подсладеното кондензирано мляко,прясното мляко,коняка или друг аромат като натрошаваме бисквитите.Разбъркваме добре до еднородна смес. Шоколадовият мус В тенджерка слагаме прясното мляко след като леко заври натрошаваме шоколадовият кувертюр. Бъркаме до получаване на еднородна смес и сваляме от котлона,След като се охлади, прибавяме сметаната разбита на сняг и рабъркваме леко.Приготвяме си желатина според указанието и най накрая прибавяме и него.Оставяме за малко в хладилник да стегне леко мусът. За мока мус Разтопяваме шоколадовият кувертюр на водна баня.Разбиваме сметана заедно със подсладеното кондензирано мляко и кафето.Приготвяме си желатина според указанието и най накрая прибавяме и него.Оставяме за малко в хладилник за да стегне малко мусът В подходяща тавичка изсипваме малко от бисквитената смес,отгоре насипваме от шоколадовияат мус,след това пак от бисквитената смес и най отгоре завършваме с мус мока.По желание може да се смени редът на подреждане на мусовете.

Продукти:
краве масло, маргарин, какао, кондензирано мляко, бисквити, коняк, бял шоколад, сметана, прясно мляко, желатин, шоколадов кувертюр, шоколад, нес кафе, желатин

Тагове:
Гръцка кухня, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »