Направете си бижута от прибори за хранене

3
Добави коментар
artandblog
artandblog

Старите прибори за хранене можете да превърнете в бижута. Възможностите са разнообразни и зависят най-вече от фантазията ви. Ще ви покажем как да си направите пръстен от дръжките на приборите. За целта се нуждаете от клещи, ножовка, чук, шкурка и най-важното прибори за хранене.

Преди да започнете каквото и да е, трябва да вземете мярка за големината на пръстена. Това можете да направите с хартиена лентичка и химикал. Увивате лентичката около пръста на който ще бъде носен пръстена и отбелязвате обиколката на пръста. Съответно тази дължина ще бъде измерена и отбелязана на някой от приборите.

С помощта на клещите или с ножовката отрязвате маркираната от вас дължина. Следващото ви действие трябва да бъде с помощта на шкурката да изгладите ръбовете на мястото, където сте отрязали.

След това с клещите и чука внимателно и равномерно започнете да огъвате металното парче докато получите идеална окръжност.

И накрая вашия пръстен е готов. Ако метала е замърсен можете да използвате стара четка за зъби и паста, за да лъснете пръстена. Този метод за почистване можете да използвате и за сребърните ви бижута.

Снимки: ziza.qip