Стоичков към Икер: Ако е вярно и имаш топки, излез и го кажи в лицето!

4
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Българската легенда на Барселона Христо Стоичков твърди, че уважава искреността и директността и затова осъжда евентуално шушукане зад гърба. Камата коментира остро слуховете за лицермено поведение на Икер Касийяс към Жозе Моуриньо.

„Виждал ли си някога някой футболист на Барса да говори лошо за него, докато той беше в Барса? В Португалия? В Челси? В Интер? Никой не говори лошо за него. В Мадрид, говорят. Добре. Казват, че някои говорят лошо. Много е лесно да говориш зад гърба. Излез! Ако е вярно и имаш топки, излез и го кажи в лицето! Казват, че Икер говори лошо за него. Неговата приятелка казвала нещо в Twitter, знам ли…Всичко е лъжа. Ако е истина, нека излезе и го каже: „Жозе, говоря лошо за теб. Но не вярвам. Икер не е такъв. Тези, които пишат, са такива…Ако им оставиш топка и пъпеш, ще вземат пъпеша“, в типиченстил заяви Ицо в интервю за списание Jot Down Magazine, цитирано от marca.com.

„В Барселона Моуриньо беше абсолютно спокоен. Наблюдаваше нещата всеки ден. Тренировки, хора, как се чувства един футболист, как се движи по терена, записваше си всички детайли от тренировката. Беше много коректен. Може би някому не се е харесвал, но е невъзможно да се харесваш на цяла Испания. Моуриньо е много добре подготвен за големи неща. Когато казват, че е невъзпитан: „Който сее, жъне. Ако не питаш, не ти отговарят. Истина е! Ако те провокират и ти казват: „Кучи син, какво става?“ Ти отговаряш по същия начин. Има тежък характер“, описа наставника Стоичков.

„Не е справедливо да се сравнява Кристиано с Меси. Футболът се играе, носи удоволствие. Ако сравняваш, почваш да се заяждаш. Мислиш ли, че Меси има нещо против Кристиано или Роналдо нещо срещу Меси? Не мисля. Но пресата постоянно пише: „Меси вкарва, Кристиано не вкарва“. От последната „Златна топка“ не са си говорили. Защо? Заради провокациите всеки ден, всяка седмица, всеки месец, всяка година“, каза още настоящият треньор на Литекс.

Снимка 2: Getty Images/Guliver