Бананова торта с вафли

1
Добави коментар

Бананова торта с вафли

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата (нужни са два блата):
2 бр. яйца
125 г масло
1 ч.ч. захар
150 г прясно мляко
брашно, колкото поеме
10 г бакпулвер
1 ванилия
Може да използвате готови блатове.

за между блатовете:
2-3 с.л. мед
5 бр. едри банани
4 бр. обикновени вафли (Чайка или подобни)

за крема:
1 бр. крем нишесте с вкус на банан или шоколад (има малки, които са за 500 мл мляко)
500 мл. мляко
1 рендосана вафла за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нужни са 2 блата. Разбива се маслото със захарта и се прибавят яйцата. Постепенно, редувайки се, се прибавят млякото и брашното с бакпулвера и най-накрая ванилията. Сместа трябва да стане гъста, като за кекс. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава. Пече се до готовност. Блатовете се оставят да изстинат. Аз ползвам тава с диаметър 30 см и блатът се получава с височина 2 см. По желание може да се ползва по-малка тава за по-пухкав пандишпан.

Единият блат се обръща и се намазва с мед. Три банана се разбиват с блендер и се смесват с вафлите, също смлени с блендер (отделно от бананите). Не се прибавят вода или мляко – получава се гъст крем, с който се намазва блата върху меда. Върху крема се нареждат останалите 2 банана, нарязани на колелца. Поставя се вторият блат и отгоре се намазва с крема нишесте с вкус на банан или шоколад (да не е горещ), приготвен по указанията на опаковката. Украсява се с малко от смлените вафли. Хубаво е тортата да престои в хладилник една нощ.

Продукти:
яйца, краве масло, захар, прясно мляко, брашно, бакпулвер, ванилия, мед, банани, вафли, крем нишесте, шоколад

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »