Тенденции в косите пролет-лято 2013

0
Добави коментар

При косите пролет-лято 2013 се завръщат минималистичните тенденции като контраст и контрапункт на доскорошното избухване на цветове.

Немската козметична марка „Алцина” представи тенденциите в косите за сезон пролет-лято 2013 с колекция „Парти код – ден и нощ” на Пол Геринг.

Пастелните нюанси и неонови цветове от модните подиуми през последните сезони отстъпват и се завръщат минималистичните тенденции като контраст и контрапункт на доскорошното избухване на цветове.

В следващия сезон успокояващото бяло и интензивността на черното ще предоставят блясък и спокойствие. Противоположностите се привличат и влизат в  съюз, но не се сливат. Мистерията на черното, фантазиите, тъмните копнежи и страстта са с нас в нашите вечери. А белият цвят, изпълнен със светлина, ще играе водеща роля през лятото на 2013 г., за да внесе блясък в жарките дни.

Пролетта и лятото са подчинени на позитивния подход и уникалното себеизразяване.

Тенденциите в косите преоткриват пънка и рока от 80-те години на миналия век, а всички останали стилове са комбинация от тези двата. В съответствие с тях актуалните цветове на косата са ретро поглед  „дежа вю“ или небрежно „калифорнийско русо“, както и „бебешко русо“ като синоними на абсолютно естественото преливане на цветове и акценти.

Брюнетките пък са новите русокоси! Модерно е кестенявото в естествени ярки тонове, благодарение на различните  дълбочини на цвета. Относно прическите „подпостригването“ сега е на мода – но вече не е тенденция.

Модерни са „многопластовите“ фризури.

При късата коса най-актуални са краищата  в различни цветове,както и черното в метална версия с ярки акценти.