Двуцветен кекс с мармалад

1
Добави коментар
yApple

Двуцветен кекс с мармалад

от готварската книга на Мария Маслева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч.ч. захар + 1 ч.л.
1 пак. ванилова захар
250 мл. прясно мляко
½ ч.ч. олио
2 ½ ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ч.л. какао мармалад/сладко
лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбивате белтъците с 1 ч.л. захар и 1-2 капки лимонов сок, на сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Добавят се ваниловата захар, млякото, олиото и пресятото брашно към което е добавен бакпулвера (по желание може да се добави и лимонена кора). Към сместа се прибавят белтъците, като се внимава да не спаднат. Половината от сместа се изсипва в намаслена тавичка и се слага във фурната за 10-15 мин. (докато хване лека коричка), изважда се и се намазва с мармалада. Към останалата смес се добавя какаото и се изсипва върху мармалада. Връща се във фурната, за да се доопече.

Продукти:
яйца, захар, ванилова захар, прясно мляко, олио, брашно, бакпулвер, какао, мармалад, лимон

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »