Пикантни пилешки дробчета с лук и моркови на фурна

1
Добави коментар

Пикантни пилешки дробчета с лук и моркови на фурна

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 тарелка пилешки дроб
олио за намазване на тавата
пикантина
зеленчукова подправка
малко морска сол
горчица
соев сос на вкус
магданоз
кромид лук
моркови
кафена чашка сухо бяло вино
масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Дъното на тава се намазва с олио. Тарелка с размразени пилешки дробчета се нарежда в тавата за печене. Подправят се дробчетата с пикантина, зеленчукова подправка, малко морска сол, зеленчукова подправка,соев сос на вкус , горчица. Отгоре добавяме нарязаните на тънко парчета масло и нарязаните моркови. Печем 20 минути.

Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме с лука към другите продукти. Поръсваме с още малко зеленчукова подправка. Вадим тавата от фурната и сипваме кафена чашка вино. Добавяме още малко масло и допичаме за още 15 минути на 180 градуса.

Продукти:
пилешки дробчета, олио, пикантина, зеленчукова подправка, морска сол, горчица, соев сос, магданоз, лук, моркови, бяло вино, краве масло

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Подобни рецепти

Пикантни пилешки дробчета с моркови и лук на тиган

Последни статии

За Великден обикновено боядисваме доста яйца, които не успяваме да изядем, а с тях можем да приготвим различни вкусни ястия.
още »

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »