История на марката Nautica

17
Добави коментар
vandv
vandv

История на марката Nautica

Американската компания Nautica предлага висококачествени продукти, чийто дизайн е предназначен за хора, които водят активен живот и притежават авантюристичен дух. Създадена през 1983 година в Ню Йорк фирмата развива гамата си и предлага от дамски, мъжки и детски дрехи и аксесоари до пълна колекция за дома. Понастоящем тя е част от корпорацията VF, лидер в производството на висококачествено облекло. Nautica се е превърнала в една от най-популярните американски марки часовници по света. Името на фирмата произлиза от латинската дума „Nauticus”, която означава кораб. Тъй като корабостроенето от първите постижения на човечеството, създадено за проучване на света, логото на фирмата е замислено като символ на приключение, екшън и класически стил. Днес продуктите на Nautica преоткриването и интерпретацията на това, което американците винаги са искали да носят. Марката е достъпна за клиенти в над 64 страни и разполага с над 179 магазина по целия свят.

Част от стратегията на разрастване на компанията е представянето на часовници. Тя добавя такива аксесоари към каталога си през 1994 година. Мъжките модели са не само спортни и предназначени за по-авантюристични натури, но и оборудвани с големи циферблати, които по удобен начин осведомяват своя собственик колко е часът. Те са водоустойчиви и същевременно с достатъчно модерен дизайн, за да бъдат носени и в бизнес среда. Мъжките часовници на Nautica са разпределени в три категории, в зависимост от материала, от който са направени, и от вида на каишката. Клиентите на фирмата могат да избират измежду три серии: Metal, Leather и Sports. Компанията предлага и дамски часовници, които освен с характерната за мъжките продукти функционалност, се отличават и с елегантност и стил.

Днес впечатляващата колекция от часовници с марка Nautica включва модели с разнообразни дизайни и форми, подходящи за всякакви вкусове.