Евгени Минчев: И от Тупарев става мисирка!

20
Добави коментар
marla1008
marla1008

Вкусен скандал се заформи между VIP Brother 3 и светския лъв Евгени Минчев. Водещият на шоуто Ники Кънчев обяви по време на втория лайф, че Минчев е бил сред евентуалните съквартиранти. За да участва, той е поискал аванс от 5000 лева, които му били дадени. След това обаче Евгени изчезнал. Затова и в Къщата вместо него беше вкаран пуяк със същото име. Ники показа бележката, на която пише: „Аванс за участие във VIP“. Минчев не се даде, обяви, че е горд да бъде пуяк сред толкова кокошки в Къщата. След което занесе просо на “сиромашкото животно”, както го нарече.

Пред зрителите на Нова телевизия Евгени Минчев обяви, че дарява лични 2500 лева за благотворителните каузи, които са в основата на VIP Brother 3. Обеща да даде и част от средствата, събрани по време на третия руски благотворителен бал, организиран от него. Пуякът бе прекръстен на Лондон – градът, където Минчев прекарва голяма част от времето си.
“ШОУ” се обърна към светския лъв за повече пояснения по скандала.

– За какво получихте ония 5 000 лева, квитанцията за които беше показана в ефира от Ники Кънчев?
– Това е едва хвърчаща бележка, удостоверяваща, че са взети N лева, в случая – 5 000. В историята, която вече е добре позната, е намесена и Силва Зурлева, моя приятелка и влиятелна медийна личност. Тя посредничеше между Нико Тупарев и мен за евентуалното ми участие като съквартирант във “ВИП брадър”. Заради недоуредени предишни ангажименти на продукцията към мен, аз поисках от Тупарев 5 000 лева като компенсация и под формата на моя лична глоба към него. Вече бях изненадан от отношението му към мен, когато ме покани да водя “Денсинг старс” , загуби ми време за три срещи и повече не се обади. Така че Зурлева се нае да предаде думите ми на Нико и ето, че се оказах притежател на тези заслужени и отработени 5 000 лева.

– Възможно ли е тази квитанция да е подправена?
– Невъзможно! Квитанцията си е коректна, само, че не за да участвам във “ВИП брадър”. Скромният текст гласи, че това е аванс за участие във ВИП… Какъв ВИП, в качеството си на какъв там и прочие? Без да е подкрепена с договор,

тази бележка е само лист надраскана хартия,

наивно и посредствено съставен документ.

– Обещавали ли сте въобще някога да влезете като пълноценен съквартирант в къщата?
– Обещах да помисля. Помислих и отказах…Всъщност, бях готов да подпомогна благотворителната кауза, още повече, като член на Lions club- София Витоша, което е значима благотворителна организация, бях наистина морално задължен. Но казах на Тупарев в частен разговор, че ще участвам, в случай, че няма да оставам да спя в Къщата. Той беше доста разгневен от това и реагира както вече видяхте.

– Какво ще отговорите на изказването на Маргарита Михнева, че ви оправдава, защото сте „един вид“ лицето на всички тези фалшиви благотворителни акции, които се провеждат в изобилие у нас?
– Михнева е толкова сладка, че от нея могат да направят цяла тава баклава. Но говори като Лили Иванова- колкото да е на екран и да не я забравят. Да я попитам колко тя е дарила за благотворителност… Михнева, Михнева…Единственото умно нещо което каза в шоуто, беше довиждане.

– Какво смятате, че цели Нико Тупарев и сие с вашето дискредитиране?
– Каквото и да е целял, няма вражда между нас. Всеки може да е пуяк. Вижте Нико Тупарев – и от него става една мисирка, но пък и водно конче понякога.

– Как оценявате избора на животното, с което ви замениха във “ВИП- брадър”? Подразни ли ви намекът, че пуйката трябва да се пълни с по-едри кестени?

Прекрасна пуйка! Можеше да ме сравнят с един фазан или паун.

Ами ако беше тюлен или прасе…?
Могат да запазят тази илюстрация ако някога и Драго Чая им откаже.

– Дебелашкият хумор ли доминира в родния шоубизнес?
– Да, наложи го Слави, подеха го и други предавания. Някои казват, че хората харесват това. Не вярвам, защото съм свидетел как по времето на комунизма хората аплодираха театрални постановки, слушаха опера и народна музика. Как изведнъж някой реши, че на народа му харесва да е посредствен. Това е манипулация, в която не искам да бъда инструмент.

– Ники Кънчев заяви, че са ви поканили в изданието, защото сте осиновено дете и сега ви се дава възможност да отвърнете с добро на доброто, което сте получили?( Имаше предвид, че първата благотворителна мисия е в помощ на децата-таланти от домовете за деца, лишени от родителски грижи). Каква е истината?
– Аз им бях истерично необходим, защото съм интересен. Не се нуждая от сценарий и реагирам адекватно при всеки случай. Моето осиновяване няма връзка с каузите. Намирам себе си изключително отговорен към всяка благородна кауза и това е въпрос на граждански а не на конюнктурен дълг. 20 години дарявам за благотворителност и живея спокойно.

– Доколко според вас са верни слуховете, че не повече от 40% от събраните средства отиват наистина за благотворителност, а останалите си поделят организаторите?
– По принцип моралните, а и писаните правила са от събраните средства да се предават 20% . Останалото са за разноски, агитация и прочие.

– Пазарджик и Червен бряг олицетворяват провинцията. Засегнахте ли се от намеците за родното ви място Пазарджик (и по-точно левия курник) и вашия снобизъм?
– Първо не съм роден в Пазарджик, а в Златица. Второ, не се идентифицирам с рожденото си място, защото това е било една даденост, от която да тръгна и намеря истинското си място. Ако една пчела опраши цвете на 10 километра, това не прави второто по-малко красиво. Левият курник е по-престижен от Червен бряг. Някои госпожици, когато са неразположени в женския смисъл, казват, че имат гости от Червен бряг…

– Извинявам се, гаджета ли сте наистина с Миро Каризмата?
– Питайте Миро, каквото той каже, аз ще твърдя обратното…

Едно интервю на Антония СТОЙКОВА