Погача Слънце

2
Добави коментар
yApple

Погача Слънце

от готварската книга на Миглена Руменова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 1.5-2 кг. брашно
1 кубче мая
1 с.л. захар
200 гр. краве масло
500 мл. прясно мляко
4 яйца
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваш брашното и правиш кладенче. Загряваш леко 100 мл. мляко, добавяш маята и захарта и разбиваш хубаво да кипне. Добавяме при брашното и солта и останалото мляко и яйцата без един жълтък. Меси се меко тесто. Разделяш тестото на 5 топки и ги намазваш с олио и оставяш да втасат 30-40 мин. Разтопяваш си маслото и мажеш дъното и страните на тавата, в която ще печеш питката. Разточваш първата топка колкото е голяма тавата мажеш с масло и слагаш в тавата и така и с дугите топки.След това в средата на тестото което е в тавата слагаш една чаша за уиски или нещо подобно след това от чашата към края на тавата започваш да режеш корите и петте заедно все едно режеш торта .Това са лъчите на слънцето.Като ги срежеш взимаш един лъч и го усукваш няколко пъти и така и с другите. Махаш чашата. Оставяш да втаса 30 мин. После мажеш с жълтъка и печеш на 200 градуса.

Продукти:
брашно, мая, захар, краве масло, прясно мляко, яйца, олио

Тагове:
Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Подобни рецепти

Питка `Слънце` Питка `Слънце` – II вариант Пита Слънце

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »