Защо падат цените на зърното?

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

 
1
2
3
4
5

(1 глас, оценка 5.00 от 5)

За последните три месеца, цените на пшеничните фючърси паднаха с 20%. Това озадачи борсовите играчи, като редица пазарни фактори, включително прогнозираният спад в световното производство на пшеница и възпрепятстването на реколтата поради лоши атмосферни условия, би трябвало повишават цената на зърното, се казва в материал на Кейси Чумрау, маркетингов анализатор от Американската пшенична асоциация.

Президентът на консултантската служба по маркетинг на зърното The Money Farm, Майк Крюгер, свързва падането на цените на пшеничните фючърси с излизането на спекулативния капитал през ноември и декември миналата година от пазара на пшеницата под влияние на опасенията за възможни бюджетни ограничения в САЩ.

За да се предпазят от сътресения, частните инвеститори и инвестиционните фондове предпочитат да преместят парите от стоковия на фондовия пазар, който демонстрира завидна стабилност през последните месеци.

През последните месеци се появи информация, че редица големи страни-производителки на пшеница са изправени пред намаляване на запасите от зърно за износ. Въпреки това, Украйна, Индия, Канада и Австралия продължават да подават заявки, което предполага, че те все още имат зърно за продажба.

Ние всички все още чакаме най-накрая търговците да продадат всички запаси, но те продължат да продават зърно. Докато не се случи нещо извънредно, ситуацията с цените на фючърсите на пшеницата няма да се промени, каза Майк Крюгер.

За да се разберат тенденциите на растеж и спад в цените, експертите съветват да се следят промените всеки ден.