Крем супа от тиквички

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Крем супа от тиквички

от готварската книга на Мария Маслева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 тиквичка
3-4 моркова
1 глава лук
10-12 картофа
1 домат
50 мл олио
1-2 ч.л. сол
1,5 л вода
магданоз
копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквичката се обелва, измива и нарязва на едро. Морковите се остъргват, измиват се и също се нарязват на едро. Картофите се обелват, измиват и нарязват на четвъртини. Добавя се лукът, нарязан на едро. Всички зеленчуци се слагат в дълбока тенджера и заливат с водата. Добавят се солта и олиото.

Съдът се поставя на включен котлон и се похлупва. 10-15 мин. след като заври се добавя обеленият и настърган домат, след което се разбърква. Супата е готова след около 1 час варене. Оставя се да се охлади. След като изстине, се пасира и се поръсва с нарязания на ситно копър и магданоз. При поднасяне може да се добавят крутони.

Продукти:
тиквички, моркови, лук, картофи, домати, олио, сол, вода, магданоз, копър

Тагове:
Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »