Крем с блат от торта

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Крем с блат от торта

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
3 яйца
½ ч.ч. захар
½ ч.ч. брашно

За кремовете:
1 п. Крем ванилия без варене на Д-р Йоткер
1 п. Крем шоколад без варене на Д-р Йоткер
800 грама прясно мляко

За сиропиране:
2 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме продуктите за блата и печем в предварително загрята фурна в средно голяма тава, за да стане тънък блат. Разбиваме кремовете както е указано на опаковката и поставяме в купички. С чаша разрязваме блата на кръгчета. На дъното на всяка чаша поставяме от шоколадовия крем, после поставяме първото кръгче от блата и сиропираме с мляко и захар. Поставяме ванилов крем и с лъжица избутваме крема да покрие блата и така се образуват вълнички, а блата да не се вижда. Поставяме и второто кръгче от блата, сиропираме и поставяме шоколадов крем, и с лъжица избутваме крема да покрие блата, а по средата поставяме малко ванилов крем. Поставяме чашите в хладилник и след три часа може да се сервира.

Продукти:
яйца, захар, брашно, крем ванилия, крем шоколад, прясно мляко, прясно мляко, захар

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »