Пита `Фантазия` от бутер тесто с плънка

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Пита `Фантазия` от бутер тесто с плънка

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг бутер тесто
1 пилешко бутче
200 гр. гъби
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. готварска сметана
1/2 кофичка майонеза
сол
млян черен пипер
настърган кашкавал за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете и обезкостете бутчето. В съд загрейте олиото, добавете измитите и изчистени гъби и запържете. Прибавете и пилешкото месо. Пържете до готовност. Изсипете майонезата и готварската сметана. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа.

Разточете бутер тестото и го нарежете на триъгълници. Наредете ги в тава върху хартия за печене, като леко застъпите крайчетата. Изсипете плънката и загънете крайчетата към центъра на тавата. Отгоре наредете лентички от тестото и печете до готовност. Преди да извадите тавата, проверете дали е добре изпечена питата отдолу. Поръсете с настърган кашкавал и запечете докато се разтопи кашкавала.

Продукти:
бутер тесто, пилешко бутче, пилешко месо, гъби, олио, сметана, майонеза, сол, черен пипер, кашкавал

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »