Пиле с кашкавал и гъби на фурна

1
Добави коментар
yApple

Пиле с кашкавал и гъби на фурна

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пиле (до 1 кг) или обезкостено пилешко месо
125 г. краве масло
4 яйца
200 г. кашкавал
100 г. гъби
2 кафени чашки брашно
черен пипер
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистеното и измито пиле се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине, обезкостява се и се нарязва на ивички. По-лесно е ако използвате обезкостено месо.

Гъбите се задушават с 1/4 от краве маслото. Жълтъците се разделят от белтъците. Кашкавалът се настъргва.

Брашното се запържва в 1/2 от маслото и се разрежда с 2 ч.ч. от бульона. Сосът се оставя да изстине и към него се прибавят нарязаното месо, кашкавалът, гъбите, жълтъците, черен пипер и сол на вкус. Накрая при леко разбъркване се добавят разбитите на сняг белтъци.

Сместа се изсипва в намазана с останалото масло и поръсена с брашно тава и се пече при умерена температура до зачервяване. Готовото ястие се поднася топло с гарнитура от зелена салата, кисели краставички или друга салата по избор.

Продукти:
пиле, пилешко месо, краве масло, яйца, кашкавал, гъби, брашно, черен пипер, сол

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »