Кекс с ябълки и моркови

1
Добави коментар
yApple

Кекс с ябълки и моркови

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. крема сирене
2 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
2-3 ябълки
1 морков
1/2 ч.ч. счукани орехи

За глазурата:
1/2 ч.ч. кафява захар
50 гр. краве масло
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
счукани орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Крема сиренето се разбива с 1/4 ч.ч. захар, добавя се едно яйце и отново се разбива.

Отделно се разбива олиото с останалите яйца и захар. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, канелата, солта и сода бикарбонат. Постепенно се добавя към маслената смес и се бърка. След това се добавят нарязаните на дребно ябълки, настъргания морков и орехите. Кексът се пече при 170 градуса около 50 минути.

В тенджера сложете кафявата захар, маслото и прясното мляко и загрейте. Бърка се около минута, добавят се пудрата захар и ванилията и отново се бърка, докато стане гладка смес. Нанася се върху кекса и отгоре се поръсват счукани орехи.

Продукти:
крема сирене, захар, яйца, олио, брашно, бакпулвер, канела, сол, сода бикарбонат, ябълки, моркови, орехи, кафява захар, краве масло, прясно мляко, пудра захар, ванилия

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »