Мъфини с ябълка и стафиди

1
Добави коментар
yApple

Мъфини с ябълка и стафиди

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г масло
185 г. захар (300 мл)
4 яйца
250 г брашно (400 мл)
2 с.л.бакпулвер
кората на 1 портокал
1 ябълка
50 г стафиди
1 с.л. брашно

Глазура:
300 мл пудра захар
300 мл вода
шарени или шоколадови пръчици за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркват се маслото и захарта. Разбиват се яйцата и се добавят към сместа. Пресяваме брашното, смесваме го с бакпулвера и го добавяме. Настъргваме кората на портокала в тестото (на фината част на рендето). Обелваме и настъргваме ябълката. Смесваме стафидите с 1 с.л. брашно (за да не паднат на дъното при печенето). Омесваме добре всичко. Слагаме по 1 с.л. с връх от сместа в хартиена формичка. Нареждаме напълнените формички в тава и печем 10-15 минути при 200 градуса.

За глазурата пресяваме пудрата захар и добавяме водата като бъркаме, докато се получи смес като гъст мед. Украсяваме мъфините с глазурата и отгоре поръсваме шарени или шоколадови пръчици.

Продукти:
краве масло, захар, яйца, брашно, бакпулвер, портокалова кора, ябълки, стафиди, брашно, пудра захар, вода, шоколадови пръчици

Тагове:
Мъфини, Кексчета

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Подобни рецепти

Ябълкови мъфини

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »