Пиле с ориз, маслини и чушки

2
Добави коментар

Пиле с ориз, маслини и чушки

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 гр.бяло пилешко месо
3-4 печени чушки
20-30 гр.черни маслини
1 чаена чаша ориз
магданоз за поръсване (по желание)
сол
черен пипер
1 пилешки бульон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилешкото нарязваме на кубчета и запържваме в дълбок тиган. След като е готово месото го изваждаме и отцеждаме. В същата мазнина запържваме ориза докато стане „стъклен“, прибавяме бульона, разтворен в малко вода и добавяме маслините и чушките, нарязани на лентички. Подправяме със сол и черен пипер (възможно е ястието вече да е солено заради бульона). Прибавяме вода според указанията за приготвяне на ориза и задушаваме. Когато водата почти се е изпарила добавяме пилешкото. След готовност отстраняваме от котлона и оставяме ястието да се задуши за около 15 мин.преди сервиране. По желание поръсваме с магданоз.

Продукти:
пилешко месо, печени чушки, маслини, ориз, магданоз, сол, черен пипер, пилешки бульон

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »