Зеленчукова крем супа

17
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Крем супата е едно от най-лесните и бързи решения, когато ни е нужна вкусна вечеря или питателен обяд. Приготвянето й не отнема много време, но пък резултатът би могъл да бъде възхитителен. В основата на всяка крем супа могат да стоят всякакви зеленчуци – спанак, коприва, тиквички, моркови, карфиол, авокадо, леща, боб, царевица и разбира се картофи. Крем-супата може да бъде както студена, така и топла. Пример за студена крем-супа е испанското гаспачо, в което домати, чушки, краставици и различни подправки са пасирани без термична обработка. В топлите крем супи обикновено има добавка мляко или течна сметана, които осигуряват характерния вкус и гарантират единството между съставките.

Рецептата е от конкурса „Готви, снимай и спечели… с Вкуси ме“

Необходими продукти: 2-3 картофа 2 моркова 1 червена чушка 1 к.ч. замразен грах 1 ч.ч. прясно мляко 100 г топено сирене 1 малка глава лук 2-3 с.л. олио сол настърган пармезан

Начин на приготвяне: Всички зеленчуци се сваряват в около 1,5 вода с малко олио и сол на вкус. След това се отцеждат от водата, пасират се и докато супата е още топла се добавя млякото и накъсаното на парченца топено сирене, като се оставя на котлона и се бърка докато сиренето се стопи. Супата се поднася топла, поръсена с настърган пармезан и зелена подправка по избор, като може да се гарнира с крутони.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It