Хапки със сирене

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Хапки със сирене

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2-3 яйца
1 супена лъжица сол
2-3 супени лъжици олио
1 кафена лъжичка сода за хляб, към която се прибавя 1 чаена лъжичка оцет 700-800 мл. хладка вода
около 2 кг. брашно
500-600 мл. разтопена свинска мас
300-400 гр. сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес. Замесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см, намазва се обилно с разтопена мас, след което се завива на руло. Рулото се завива на охлюв и отново се разточва и се маже с мас. Това се повтаря общо три пъти. Накрая рулото се нарязва на парчета малко по-големи от яйце, които се разточват на колкото е възможно по-тънка кора. Корите се намазват с мас и се пръсват с натрошено сирене, навиват се на руло и леко се разточват, за да станат плоски. Нарязват се на парчета с дължина 2 см., нареждат се в намаслена тава, намазват се с разбито яйце и се изпичат до готовност в загрята фурна на 180-200 градуса.

Продукти:
яйца, сол, олио, сода за хляб, оцет, брашно, свинска мас, сирене

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »