Доставчици на обучение

1
Добави коментар

Доставчиците на обучение по схема „Аз мога повече“ ще могат да предоставят дистанционни обучени от края на месец на настоящата година, съобщи Агенцията по заетостта (АЗ).

Издаването на ваучери за дистанционно обучение бе преустановено временно и сега се възобновява.

Одобрените кандидати за обучение по схема „Аз мога повече“, които желаят да се обучаватдистанционно, бе необходимо да изчакат Агенцията по заетостта да възобнови издаванетона ваучери за дистанционно обучение, за да де възползват от услугите на доставчиците на обучение.

Доставчиците на обучение, предлагащи дистанционна форма нямаха право да усвояват ваучерите за обучение по схемата преди Агенцията по заетостта да възобнови дистанционното обучение.

Одобрените кандидати имаха право да получат уведомленията си и да ги предоставят на доставчик на обучение за дистанционни курсове, но не и да получат ваучер на базана подписаното и подпечатано уведомление от доставчика на обучение.

Поради това одобрените за обучение кандидати по Аз мога повече, коитоискат да се обучават дистанционно, предоставяха уведомленията си на избраните от тях доставчици на обучение, а доставчиците на обучение ги задържаха до решението на Агенцията по заетостта.

Сега вече всички одобрени за обучение по схема Аз мога повече, могат да получат ваучери и да ги предоставят на доставчика на обучение.

Агенцията по заетостта е органът, управляващ схемата.

Публикувано в Без категория на 14.03.2013 от Kabinata.bg.