Грешките, които допускаме при избора на цветове за интериора

29
Добави коментар
v.dimitrow
v.dimitrow

зборът на правилната цветова палитра за вашия интериор не е лесна работа. Трябва да се вземат под внимание някои неща, като например – стил, лични предпочитания, размер на стаята и няколко други аспекти. В тази статия няма да ви учим как да избирате цветовете за вашия дом, а ще ви подскажем какво да НЕ правите. Подготвили сме няколко съвета, които се отнасят до най-често допусканите грешки при избора и комбинирането на цветове за дома.

Хората често забравят за осветлението и това как то ще влияе на цветовете в стаята. Съветваме ви да вземете пример от цвета, на който сте се спрели и да видите как той ще изглежда на дневна светлина, както и на запалени лампи във вашата стая.

Друга често срещана грешка е склонността на хората да мислят, че само бежовия цвят е неутрален, а в действителност всеки нюанс може да бъде неутрален. Най-важната част от изора е така да наредите нюансите, че да се получи добър баланс на топли и студени тонове.

Всеки цвят е уникален и красив сам по себе си, така че няма точен начин за сравнението им. Това е и причината, поради която изборът на нюанси се оказва труден. Повечето хора смесват няколко напълно неподходящи цвята и в крайна сметка се получава една хаотична цветова бъркотия.В действителност, декорът би бил много по-красив, ако смесите два или три цвята и се придържаме към по-семплите варианти.

Много хора се влиаят силно от модерните цветови тенденции при техния избор. Не винаги обаче, цветове на които се наслаждавате в списанията са най-точните за вас. Хубаво е те да се анализират, но не винаги ще са добър избор за вашия дом. Те идват и си отиват с времето, така че на първо място поставяйте вашите собствени предпочитания.

И накрая, но не на последно място трябва да споменем за една грешка, която е увековечена с течение на времето. Става въпрос за свързването на определен цвят с пола (червено или розово за момичешки цветове и синьо за момчета). Това са отживелици – не ги допускайте във вашия модерен дом.