Соларни панели за каравани, кемпери, къмпинги и други : Jabse.Ink : Напиши твоята историяСоларни панели за каравани, кемпери,…

1
Добави коментар
bga
bga

Качествени соларни панели, внос от Китай и други панели на българската фирма Crane. Можете да намерите различни по размер фотоволтаични модули за производство на ток, главно за домашна употреба, за зареждане на акумулатор, цели соларни системи, каравани, кемпери, къмпинг и други.

Фотоволтаичните панели са много подходящи, ако Ви трябва ток, на места, където няма такъв. Трябва да се снабдите също и с контролер за по-големите панели, който регулира волтажа и защитава цялата система от различни неща – късо съединение, презареждане, разреждане и други. Има специални акумулатори за соларни системи, които задържат електричеството и могат да се разреждат с 30% от капацитета си.

Те са акумулатори специално за фотоволтаични системи тип оловно-киселинни. Едни от най-добрите соларни панели в България, са тези на фирма Crane – Пловдив.

В настроящата обява, става въпрос за соларен панел от 5W/ 12 V, който може да се използва за зареждане намалки акумулаторчета или да зарежда по малко акумулатори, които не се използват, но се разреждат.

Най-важното, което трябва да знаете за соларните панели е, че няма значение как ги насочвате през лятото. Те са полупроводници, които през зимата дават малко по-висока производителност, отколкото през лятото, защото полупроводниците при минусови температури имат по-ниско съпротивление и по-висока ефективност.

През лятото температурите са по-високи, но има повече слънце и следователно ефективността на полупроводниците е малко по-ниска, поради восиките температури, а поради силното слънце и повечето време на слънцегреене има повече попадаща светлина върху соларния панел и така повече произведен ток.

Соларните панели са различни размери, като се започне от най-малките от по 3W-5W и се стигне до най-големите 230-240W. По принцип се делят на различни видове, по вид на технологията и изходен волтаж – стара и нова технология – поликристал и монокристал. Най-новите са тънкослойните, на които цената все още е доста висока, спрямо производителността, но са много по-леки, гъвкави и сгъваеми.

За да свържете соларен панел, към акумулатора, няма да имате нужда от техническо образование или да сте инженер. Всичко е направено много просто за всеки потребител, като към контролера има подробно упътване, как става. Монтажа по същият начин – нищо сложно – рамката е алуминиева и на повечето фотоволтаични панели има и дупки. Дори да няма можете да пробиете дупки в рамката на соларния панел, там, където ви е най-удобно, подходящо и необходимо.

За повече информация, можете да посетите сайта на соларни панели.