Интериорен дизайн за детска стая – съвети

0
Добави коментар
vps
vps

Мислите ли да поосвежите интериора в стаята на вашето малко дете? Е, недейте да мислите твърде дълго – те растат като гъби!

В тази статия ще споделим някои мисли за това как може да се създаде уютно кътче за малките членове на семейството.

Когато декорирате детската стая първо започнете от това да определите бюджет и да направите план. Винаги имайте предвд, че децата с възрастта децата не само растат и им е нужно повече пространство, но и сменят често вкусовете и предпочитанията за интериора на своята стая, затова в детската, заложете на това основата на помещението – стени, завеси, настилки и мебели, да е достатъчно гъвкава, за да можете лесно да я приспособите към променящите се предпочитания на детето ви.

При избора на цветове за стените или за обзавеждането на детската, заложете на нещо семпло и класическо, а не на твърде модерна визия, така че да може да издържи “изпитанието на времето”. И никога не забравяйте да питате самото дете за мнението му за визията на детската стая – дали му харесват избраните тонове и форми.

За да грабнете окото и вниманието в интериора на детската стая (а това е важно за динамичното въображение на малките членове на семейството), можете да поставите като акцент кантове от тапети, които по-късно можете лесно да махнете. А ако сте по-смели и искате да постигнете още повече драматичност и креативност в интериора, ви съветваме да заложите на голям стенопис на една от стените в детската стая. Когато той вече не е интересен на детето или е нужна промяна, лесно можете да го заличите с пребоядисване.

По отношение на материалите и тъканите в детската стая, заложете на разнообразна палитра от свежи и пъстри, но не твърде ярки, цветове. Специално по отношение на детската стая, е много важно да наблегнете на качеството, дори на малко по-висока цена.

Обърнете внимание на завесите. Недейте да избирате твърде детски шарки и модели, освен ако не смятате да ги сменяте всяка година. Също така, когато избирате мебелите и обзавеждането, недейте да ги поръчвате за сегашната височина на детето. Не забравяйте, че само след няколко месеца, масичката, която сте избрали сега, вече ще е твърде ниска за хлапето. В този случай е добре да заложите на мебели, които дават възможност за регулиране на височината – така обзавеждането ще бъде актуално поне няколко години.

По отношение на обзавеждането и мебелите за детската стая, сте свободни да експериментирате с цветове и форми. Можете лесно да ги съчетаете с меки постелки от естествени материали в жизнерадостни цветове. Тези интериорни аксесоари често се сменят, а и цената им не е толкова висока.

По-долу сме подбрали няколко модела детски стаи, чиито интериор може да ви е полезен, докато търсите идеи.