7 обитавани от духове места в Обединеното кралство – тема за Великобритания – Idi.bg

42
Добави коментар
tao
tao

 

 

 

Вярвате ли в духове? Ако сте от любителите на паранормалното ще ви бъде интересно да посетите Обединеното кралство. Там има няколко места, за които се твърди, че са обитавани от духове. Не само, че те са страховити, но и със сигурност ще ви бъде забавно, тъй като има какво да се види дори да не успеете да зърнете нещо свръхестествено. Ако някога сте искали да бъдете ловци на духове, ето и вашите 7 места на острова:

Beachy Head, Съсекс

 

 

Beachy Head често се споменава в програмите и гайдовете, посветени на обитаваните от духове места в Обединеното кралство. Това не е чудно, тъй като тук са се случили неща, от които могат да ви побият тръпки. През годините е имало многобройни самоубийства и се счита, че това е предпочитано място за хората, които искат да приключат по този начин земния си път заради това, че е тихо, красиво и спокойно. Има цяла колекция от признанията на хора, които твърдят, че са видели монах, облечен в черно. Той стоял на скалите и приканвал хората да скочат от тях. Бррр, да те побият тръпки!

Гробището Deane Road, Ливърпул

 

 

Повечето гробища са подходящи за любителите на паранормалното, но това е едно по-особено гробище. Има многобройни съобщения от хора, които са чували и виждали доста странни неща на това място – детски писъци, рязко затръшващи се врати и мебели, които се местят сами. Ние не бихме искали да оставаме сами наоколо по тъмно! Къщите, които се намират в близост до гробището също се считат за обитавани – там се чуват драскане по стените, писъци, шумни стъпки, а и вратите се заключват сами понякога. Още едно доста страховито място!

Замъкът Glamis, Шотландия

 

 

Замъците сякаш привличат духовете, а ако обичате и историята, това е вашето място! Счита се, че в замъка можете да видите духа на лейди Джанет Дъглас, или „сивата лейди“ както още я наричат. Тя била изгорена на клада на Castle Hill в Единбург през 1537 година, тъй като била обвинена във вещерство и в заговор за убийството на краля. Разбира се, днес хората вярват, че обвиненията били напълно безпочвени, но духът на сивата лейди все още обитава замъка и многобройни свидетели твърдят, че са я виждали в часовниковата кула.

Замъкът Fyvie, Шотландия

 

 

Още едно призрачно, но не чак толкова страховито място на острова. По време на реновация през 1920 година бил открит женски скелет, зазидан в една от стените. Скелетът не бил идентифициран и бил положен в близкото гробище Fyvie. Скоро след това хората, които живеели в замъка започнали да чуват странни шумове и да виждат предмети, които се преместват сами. Също така врати се затръшвали сами или пък се самозаключвали. Хората решили да върнат скелета в стената и малко след като сторили това всички странности престанали. Това си е едно доста любопитно място!

 

Ightam Mote, Кент

 

 

Още едно място, което ще зарадва любителите на историята е домът на Дороти Селби. Тя написала писмо до своя братовчед лорд Монтигъл, чрез което осуетила така наречения Барутен заговор. Счита се, че Гай Фокс и поддръжниците му я заключили в една от стаите и зазидали вратата, изоставяйки я там без изход. Тази стая винаги е студена, а има и голям брой разкази на очевидци, които твърдят, че са виждали духа на Дороти в къщата.

Абатство Newstead, Nottinghamshire

 

 

Това е вероятно най-известната къща, обитавана от духове в Обединеното кралство. Там се провеждат многобройни обиколки и дори шоу програми. Една от най-известните личности, живели там била Sophie Hyatt, приятелка на лорд Байрон. Тя била убита при трагичен инцидент през 1825 година и духът й често е виждан да се разхожда из градините, както обичала да прави и приживе.

Имението Woodchester, Gloucestershire

 

 

Това е едно доста страховито място! Масонът Уилям Лий започнал строежа му през 1852 година, но така и не успял да го завърши или да се нанесе в имението. В средата на 70-те години на XVIII век, работниците и майсторите, които работели по строежа изведнъж отказали да продължат. През 1902 местен свещеник посетил мястото и казал, че видял странен дух край портите, а няколко години по-късно бил забелязан и конник фантом на алеята пред имението. Може би не е твърде изненадващо, че и до днес сградата стои празна.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2524 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност