Йордан Йовчев стана зам.-министър на спорта

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Гимнастикът Йордан Йовчев ще бъде заместник-министър на спорта за периода, в който в МФВС като министър ще управлява Петър Стойчев. Новината бе оповестена на специална пресконференция.

„Приятно е да си в такъв екип, отборът е добър, ще работим в името на спорта. И за положителните емоции от него. Ще се борим за по-хубави неща“, каза при представянето си Йовчев. Той обясни, че ще подаде оставка като президент на федерацията по спортна гимнастика, а постът ще бъде зает от треньора му Красимир Дунев.

Пред Гонг самият легендарен спортист допълни: „Не приех веднага, имаше известно обмисляне. Не мисля, че нещо сам мога да направя. Хубавото е, че има добър екип. Лично аз мога да бъда полезен , да направим нещо хубаво, да вдъхнем вяра и кураж на хората. Срокът ни обаче е ограничен, но това не значи, че работа трябва да спира. Дал съм съгласие и ще работя, за да помогна с каквото мога. Имаме съвещание, на което да разбера какви точно ще бъдат задълженията ми и какво трябва да бъде продължено. Съгласих се. Бях поканен за заместник министър, а не за министър. Правя го в името на спорта. На този етап нямам амбиции да ставам министър на спорта“.

40-годишният пловдивчанин прекрати активната си кариера след Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Най-успелият български гимнастик има зад гърба си шест олимпиади и четири медала в тях.

В екипа на Стойчев освен Йовчев влиза и Иван Цеков, който беше заместник и на предишния министър Свилен Нейков. Той заяви, че неговата задача е да помогне за приемствеността. „Има доста хубави неща, които започнахме, дано да ги завършим“, добави той.

Етикети:

Йордан Йовчев |