Скъпоценните камъни на зодиака

24
Добави коментар
olaf
olaf

Родените през определен месец са свързани със специфичната енергия затворена в кристалите и се вярва, че ако те носят камъка, който им съответства, могат да използват неговата енергия. Легендата разказва за цар Соломон, който имал седем пръстена със седем различни камъка, по един пръстен за всеки ден  в зависимост от деня на седмицата. Всеки ден от седмицата се управлява от определена планета. От своя страна всяка планета също както и зодиакалните знaци управляват определени камъни. Носенето им трябва да се съчетава с различни орнаменти и форми на бижутата, които да подсилват тяхното излъчване.

Овен – диамант, халцедин, червен корал
Телец- смарагд, топаз
Близнаци – перла, ахат, зелен турмалин
Рак – рубин, зелен тюркоаз
Лъв – оникс, кехлибар, оливин
Дева – сапфир, розов яспер, розов кварц
Везни – опал, кризолит
Скорпион – топаз, рубин, гранат
Стрелец – тюркоаз, малахит, аметист
Козирог – рубин, гранат
Водолей – аметист, сапфир
Риби – аквамарин, турмалин

Рожденият месец или “зодията” определя хода на живота ни, както и нашия характер, вкусове и поведение. Не е доказано дали камъните могат да променят хода на съдбата, но носенето им в съответствие с нечии житейски път  определено повлиява здравословното състояние. Камъните са кристални ядра, който трансформират енергията която излъчваме и приемаме от околната среда. Те помагат на човек да се предпазва от вредните влияния или да ги модифицира, така че да ги използва градивно.

Носенето на камъни се използва от много лечители още от древни времена. Днес носенето им е част от холистичния план на лечение на различни заболявания, доколкото заболяванията представляват дисбаланс на енергията в организма. Така камъните са използвани от изгрева на лечителската практика.
Използвани са по различен начин – носени са в досег с кожата или са стривани на прах и прилагани в мехлеми или се приемат като лекарство.
Списъкът с камъните на зодиака е взет от Библията, където в Стария завет в Изход 28:15-30 е описано как еврейските първосвещенници са украсили молитвените си нагръдници с по 12 камъка.

Януари – гранат – тъмно червено
Февруари – светло лилаво до тъмно пурпурно
Март – морско зелено, тъмно зелено с червени петънца
Април – прозрачно бяло (транспарентно)
Май – ярко, тревисто зелено
Юни – кремаво, мат
Юли – червено
Август – светло до тъмно зелено, сардоникс
Септември – тъмно синьо, лапис лазули
Октомври – пъстри, разноцветни, с различни отсенки
Ноември – жълто
Декември – небесно синьо, светло син опалисциращ циркон

Има много различни нюанси на цветовете на различните камъни в зависимост от примесите в тях. Това зависи най-вече от региона, в който е добит съответният камък. Например опалът от Австралия е с деликатни  сенки, докато този от Мексико е със силни нюанси и се нарича огнен опал. Много от опалите са оцветени в различни нюанси от светло оранжево през жълто до червено.

Научете повече за диамантите в “Диамантена треска” и “Инвестирането в диаманти е мит”