Тайните за успеха на Бил Гейтс

2
Добави коментар

Внимателен анализ за успеха за Бил Гейтс показва, че десет са основните точки, на които той се опира, за да постигне невероятния успех със „Майкрософт“. А основната движеща цел на бизнеса му е изградена въз основа на думите „За да постигнеш успех винаги трябва да бъдеш на точното място в точното време“ Много лесно хората определят огромния успех на „Майкрософт“, като чиста доза късмет, но според думите на Гейтс, за да го застигне този късмет, преди това той е работил почти денонощно в рамките на една година.

Основните „тайни“ на успеха всъщност не са строго секретни файлове, а начин на работа и светоусещане. Благодарение на тях Бил Гейтс става милиардер. В следващите редове ще ви запознаем с факторите превърнали Гейтс в това, което е днес.

Знания

Влюбен в технологиите. Един от най – важните аспекти за продължителния успех на „Майкрософт“ са технологичните знания, които притежава Гейтс, както и страстта, с която ги придобива. Той има усет, с който нито един от конкурентите му не може да се похвали. Притежава е увереност и смелост, придобити благодарение на солидните му познания в областта на технологиите.

Безкомпромисност

В преговорите, който води с конкуренцията Гейтс е безкомпромисен, винаги устремен към победата. Печалбата винаги е водещата сила при сключване на определена сделка. Говори открито, понякога дори грубо, но не без основание.

Наемане на най-добрите умове

„Висок коефициент на интелигентност“ е термин, с който се прославя „Майкрософт“. По настояване на Бил Гейтс в неговата компания постъпват само кадри със завидни постижения в областта на науката. Голям процент от екипите му са сформирани от студенти с невероятен потенциал, учащи в най-добрите световни университети. Той винаги работи с най-добрите.

Грешките на конкурентите

Това, което Бил Гейтс споделя е, че много наброй компании са се погубили от глупостта и невежеството си. Той винаги използва техните грешки, за да предпази собствената си компания.

Солидни връзки

Гейтс е осъзнал важността на високопоставените приятели, въпреки, че неведнъж влиза в пререкания с личности, от които буквално е зависел бизнесът му.

Осъществяване на мечтите

Бил Гейтс се оказва лидер, който през годините доказва, че може да осъществява мечтите си в технологична посока, и не само. Неговото задълбочено разбиране на технологиите по уникален начин му дава възможността да синтезира данните и да забелязва бъдещите тенденции. По този начин той направлява „Майкрософт“, като години наред го поддържа на върха.

Мултифункционалност

Ключов елемент за успеха на „Майкрософт“ е способността на Бил Гейтс да управлява много проекти едновременно. Той е мултитаскинг лице, което е в състояние да води няколко технически разговора едновременно без никакво затруднение. Тази забележителна способност се отразява фирмата и то в положителна посока.

Най-общо това са факторите, които правят Бил Гейтс най – богатия човек в света в продължение на десетилетия, а компанията му една от най-проспериращите до момента.