Как да се справим с бактериите в стомаха

11
Добави коментар
Galana
Galana

Как да се справим с бактериите в стомаха

Polina+
21 март 2013

Паразитната бактерия на хеликобактер пилори произвежда амоняк и неутрализира стомашните киселини, при което бактериите се развиват в стомашната лигавицата или епителната мембрана на стомаха и се получава възпаление. Доказано е, че хеликобактер пилори води до хроничен гастрит, язвената болест и дори злокачествени заболявания на стомаха. Заразяването с тези бактерии става чрез замърсени храни, вода или интимен контакт (целувки). Ето няколко билки, които значително намаляват ефекта на хеликобактер пилори.

Масло от риган

При трима от четирима лекувани с масло от риган в продължение на две седмици се наблюдава положителен резултат срещу бактериите на хеликобактер пилори. Клинично изследване показва, че маслото е доста ефективно за язви на стомаха и дванадесето пръстника.

Мащерка

Екстрактът от мащерка намалява растежа на хеликобактер пилори и има антибактериално действие.

Куркума

Куркумата има мощни имуностимулиращи свойства. Вероятно съдържанието на N-ацетилцистеин и лактоферин с техните муколитичени и антибактериални свойства помагат и при хеликобактер пилори терапията. Открито е, че коркумата действа срещу 19 различни щамове на хеликобактер пилори.

Женско биле

Билката помага при 29 oт щамовете на хеликобактер пилори. Също така действа благоприятно и при пептична язва.

Чесън

Всеизвестно е, че чесънът има антибактериално действие. Той е бил използван в световен мащаб за борба с бактериалните инфекции. Ефективен е дори и срещу бактериите, които са станали резистентни щамове от употребата на антибиотици. Учените са установили, че дори и доста умерената концентрация на чесън повлиява на хеликобактер пилори.

ВАЖНО: Ако публикацията Как да се справим с бактериите в стомаха ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: