ГЛАСУВАЙТЕ!!! ВАЖНО Е! Това е моят призив към Вас за предсрочните парламентарни избори през 2013 година!

1
Добави коментар

Когато дойде заветният 12 май 2013 година, моля Ви – излезте и гласувайте. Важно е.

Разбирам, че в настоящия момент на много от българите въобще не им е до гласуване. Разбирам, че за мнозина „всички са маскари“. Разбирам, че българският народ е отчаян, обезверен, не вярва на никого. Съчувствам на хората с ниски доходи, на тези, които не могат да плащат сметките си и на тези, чиито приятели и роднини посегнаха на живота си. Знам, че мнозина от Вас просто считат, че каквото и да направят, нищо няма да се промени, ще се завъртят едни и същи стари лица, а ние ще си останем бедни.

Но въпреки това аз Ви моля – отидете и гласувайте.

Защото независимо от негативизма, обзел обществото, действието на гласуване е критично важно за Вас и за Вашето бъдеще. Независимо от това дали сте песимисти или сте оптимисти, важното е в този момент Разумът да надделее и всеки да си зададе възможно най-значимия по важност въпрос: По какъв начин помагаме на себе си и на държавата, ако не гласуваме?

Защото, каквито и избори да имаме, със сигурност в един момент за нас някои избори са важни от други. Ако Вие не отидете и да гласувате, оставяте на някой друг да вземе решението вместо Вас.

Може би си мислите: „Кой съм аз? Какво зависи от моя нищожен един-единствен глас?“ Ако бъдем честни пред себе си – със сигурност дори и в някои демократични общества съществуват определени ситуации, в които изглежда, че няма никакъв шанс за промяна на закостеняло статукво.  Може би такава е ситуацията в САЩ, където т.нар. Трети партии (не Демократи и не Републиканци) все още не са спечелили президентски избори и може би няма да имат шанс в близко бъдеще.

Но повярвайте ми, със сигурност не е такава ситуацията в България. Предсрочните избори през 2013 година ще бъдат много, много оспорвани. Рейтингът на ГЕРБ се срива до момент, в който според социологическите проучвания разликата между ГЕРБ и БСП възлиза само на … 1%!!! ЕДИН ПРОЦЕНТ!!! За привържениците на традиционните десни партии в България е важно да имат представителство в Парламента. Някои от партиите като „Атака“ бяха отписвани, а днес те бележат ръст.

Точно поради гореспоменатите факти, колкото и да сме песимистично настроени и невярващи, че нещо в нашето общество ще се промени към по-добро, надали в цялата ни история след 89-та е имало друг толкова ясно изразен момент, в който отделните гласове могат да изиграят съдбовно решение в историята на България. Днес Вашият глас има значение.

И понеже Вашият глас има значение, Вие със сигурност трябва да сте наясно, че знаете много по-добре какво трябва да се промени в България, Вашето виждане се отличава от това на другите и не желаете някой друг да избере за Вас нещо, което не желаете.  Не забравяйте, че политиката не е само обещания за това кой с колко да ви вдигне заплатата или пенсията.  Вие трябва да определите какъв път да поеме България.

А повярвайте ми, не можете да отречете, че колкото и да Ви се виждат всички като „маскари“, разликите между отделните претенденти са в много отношения… потресаващи. Сега ще дам примери, така че – нека да не бъдем като байганьовци с този израз (всички са маскари), ами да се замислим върху следните въпроси.

Например – както знаете много добре, аз съм изключителен фен на провеждането на реформи, които ще подобрят образованието и развитието на науката в България. Ето ги и първите въпроси: предпочитате ли да ни управляват грамотни хора с образование? Искате ли вместо тях да ни управляват физкултурници? Желаете ли със средствата, събрани от Вашите данъци, да спонсорирате изграждането на футболни стадиони и спорти зали, докато научните съоръжения остават занемарени? Искате ли обсерваторията в Рожен да продължи да съществува и да продължим да бъдем лидер на Балканите в астрономическите наблюдения – или наместо това искате да бъдат изградени нови футболни игрища и магистрали?

Щом четете тази публикация, по всяка вероятност използвате възможностите на Интернет. Искате ли Мрежата да продължи да бъде Вашето свободно виртуално пространство? Или пък за Вас това няма значение и бихте подкрепили партии, които ще се обявят за сериозни ограничения, контрол, затваряне на торент тракери и т.н.?

Какво е Вашето виждане за развитието на енергетиката в България? Искате ли строежът на АЕЦ Белене да продължи, при това с руска помощ, задълбочавайки енергийната ни зависимост от Русия? Или искате строежът на АЕЦ Белене да бъде прекратен?

Заставате ли твърдо против комунизма? Осъждате ли го като престъпен режим (какъвто е признат от Закона)? Желаете ли бивши комунисти (ако изобщо има такова понятие) и агенти на ДС да влезнат в състава на следващото правителство? Или ще подкрепите политическа партия, която е традиционно антикомунистическа?

Въпросите биха могли да продължат до безкрай, но дават основа относно това как да подходим към предстоящите избори, ако изобщо сме решили да гласуваме разумно.

И накрая – дойде време да кажа за кого аз ще гласувам. И да се аргументирам.

Моят избор за парламентарните избори през май 2013 година е за ПП „Демократи за силна България“, на която съм симпатизант.

До голяма степен причините ми да гласувам за ДСБ се припокриват с тези, поради които през 2009 година гласувах за Синята коалиция. 2009 година, ако си спомняте, беше година на голям фурор и големи надежди, че ГЕРБ ще оправи България. ГЕРБ се беше обявила за дясна партия, но и тогава аз бях твърдо убеден да гласувам за традиционната десница. Някои от проблемите, които щяха да възникнат, предугаждах. Знаех много добре, че ГЕРБ няма да е добър избор за развитието на образованието и науката.  Но дори и негласувайки за тях, очаквах след формирането на правителство пренебрежително-неутрално отношение към науката. Наместо това, обаче, отношението се оказа враждебно.

Днес ще подкрепя ДСБ и по ред други причини. ДСБ като политическа партия винаги се е обявявала за развитието на малкия и среден бизнес. ГЕРБ спомогна в неговото разрушаване.

ДСБ е политическа партия с антикомунистическа позиция според „Платформата на модерната десница„. ДСБ беше единствената партия, която реагира остро срещу конференцията в СУ за Людмила Живкова, като реакциите дори и на други партии като СДС и партията на Кунева бяха много по-меки.  В рамките на изминалия парламент ДСБ неколкократно се обяви за лустрационни промени. БСП, естествено, бяха против.

ДСБ е за свободен интернет, партията се е обявила против пряката намеса на МВР в интернет данните на потребителите.

Не на последно място – аз уважавам лидера на партията – Иван Костов. Няма да споменавам причините за личните си симпатии – всеки човек е пристрастен, но мога да предложа разумна и аргументирана статия на блога thetrooper.blog.bg : http://thetrooper.blog.bg/politika/2010/12/23/zashto-uvajavam-ivan-kostov.655883

Вместо финал – бих добавил към призива „Гласувайте“ и следния призив: „Гласувайте мъдро“!

Like this:

Like Зареждане…

Related