Ford се извини за реклама с вързани жени в Индия

2
Добави коментар
piffka0310
piffka0310

Ford и индийската рекламна агенция на автопроизводителя се извиниха за реклама, показваща завързани жени и заявиха, че подобна реклама изобщо не е трябвало да бъде правена.

Една от рекламите на субкомпакта Ford Figo показва карикатура на три оскъдно облечени жени, със запушени усти, вързани и натъпкани в багажника на Figo, под погледа на италианския премиер Силвио Берлускони от предната седалка, който се усмихва и прави знак „мир“.

Надписът под рекламата гласи: „Оставете грижите зад вас“.

Друг постер със същото заглавие изобразява карикатура на Парис Хилтън, която намига, а сестрите Кардашян са вързани отзад във Figo-то.

Рекламната агенция на Ford – WPP признава, че не е трябвало рекламите изобщо да бъдат създавани.

„Дълбоко съжаляваме публикуването на плакати, които са безвкусни и противоречащи на стандартите на професионализъм и благоприличие в WPP Group,“ – казват от агенцията – „Тези плакати никога не са били предназначени за платени публикации и не трябваше да бъдат създавани, да не говорим – качвани по интернет. Това е резултат от действия на определени лица, без оторизация и са взети нужните действия за справяне със ситуацията“.

Ford също излезе с позиция, в която се казва, че плакатите са недопустими.

„Дълбоко съжаляваме за инцидента и се съгласяваме с партньорите ни от агенцията, че това не трябваше да става. Плакатите противоречат на професионалните ни стандарти, както нашите, така и на партньорите ни в агенцията. Заедно с тях, разглеждаме процеса на одобрение и контрол, за да гарантираме, че подобни неща няма да се случват вече“.

Не е ясно дали случката е причинила щети и какви за Ford в Индия. Компанията отчита солиден ръст на продажбите в страната, основно благодарение на Figo.

Освен че са безвкусни, рекламите изтичат и в много неподходящ момент за Ford в Индия. В четвъртък парламентът прокара закона срещу изнасилванията, след месеци на публичен гняв за нуждата да се защитят жените от сексуално насилие.

Етикети:
, , ,