Плъзгащи интериорни врати

1
Добави коментар

 Ако в едно жилище или офис няма достатъчно пространство, всеки сантиметър е ценен. В такава ситуация, чудесна работа вършат плъзгащите интериорни врати. Те са приложими буквално навсякъде. Ако се налага да се отдели някоя част от помещението, а няма накъде да се отваря крилото на вратата, то тогава няма нужда да се губи пространство заради отваряемо крило, просто се слага плъзгаща врата.

 Дори и пространството да не е проблем, този тип врати могат да се използват за поставяне на  уникален акцент в интериора. Сред колекцията от плъзгащи врати на Titan-doors.com се намират модели, които са подходящи за всякакви дизайнерски идеи в обзавеждането. Дори и да няма нужният цвят или форма, те винаги може да се изработят по поръчка.

 В днешно време технологиите за изработка на интериорни врати са толкова напреднали, че почти няма невъзможни неща. Всяка идея може да се превърне в реалност, което е и причината за създаването на толкова различни интериорни решения в домовете и офисите. В зависимост от особеностите на помещението или дизайнерската идея, плъзгащите врати може да се отварят в различни посоки чрез съвършени механизми. Те позволяват отварянето да става с лекота, без напън и без шум.

 Плъзгащите интериорни врати според www.my-doors.com не трябва да се бъркат с параваните и преградните стени, които се правят специално за определени кътове. Те се различават до голяма степен и от вратите тип хармоника, които по принцип също са плъзгащи. Разнообразният дизайн на плъзгащите врати дава множество варианти за тяхното използване. Те могат да се монтират в частни или обществени сгради, като осигуряват достатъчна сигурност на затваряне и заключване, като по този начин изолират помещението също толкова добре, колкото и стандартните врати.

 Плъзгащите врати имат множество качества, но и някои недостатъци. Единият е звукоизолацията. По начало е трудно да се направи добра звукоизолация на помещение с плъзгаща врата, макар че не е невъзможно. Релсите, по които се плъзга вратата по начало са предвидени за монтаж на пода. Много хора обаче не желаят да повреждат красивия си паркет, монтирайки върху него релси. В такъв случай релсите се закрепват за тавана или стената. За плъзгащите врати има множество приложения и има помещения, които просто са проектирани така, че да имат плъзгаща врата. За всички останали има традиционни интериорни врати, които вършат чудесна работа.