Пребиха зрелищно страшилището на Белица Петьо Плачков

1
Добави коментар

Снимка: struma.bg

Съучастникът в убийството на унгарския тираджия Имре Фодор – скандалият Петьо Плачков от село Горно Драглище, от когото трепери целият район, бе пребит вчера по обяд показно от 3 момчета от Белица. Инцидентът станал непосредствено до автогарата, съобщи struma.bg.

Плачков бил спрял колата си на шосето и стоял до нея, говорейки си с негова позната, когато друга кола, на която бил препречил пътя, спряла наблизо. Шофьорът на втория автомобил натиснал клаксона, за да се отместят двамата, момичето също предложило на Плачков да мръднат настрани, за да пропуснат автомобила, но той изпсувал шофьора и двамата му спътници на майка. Тримата го чули, слезли от колата и мелето започнало.

Пръв посегнал Петьо Плачков. В хода на боя един от тримата предизвикани извадил палка и здраво започнал да налага разбеснелия се Петьо, докато спътниците му го ритали. Боят бил прекратен след намесата на случайни свидетели, които изскочили от заведението до автогарата.

Плачков е откаран в болницата в Разлог с множество наранявания, нито едно от които не е фатално. Транспортиран е не с линейка, а с минивана на жената, с която живее на семейни начала – Розалина Зашева, бивша съпруга на някогашния му най-добър приятел в Благоевград, също със сериозно криминално досие и с прякор Заека. С Плачков за болницата потеглили и няколко души от най-близкото му обкръжение.

Жалба в полицията не бе подадена. Няма задържани за побоя.

Според информатор единият от тримата, участвали в побоя над Плачков, е Иван Л. Той имал стара вражда с убиеца на унгареца и неотдавна Плачков нахлул в дома му в Белица посред нощ, започнал да чупи каквото му попадне пред очите и да крещи, че ще го убие.

И двамата са в дървения бизнес. Доскоро били много близки, но в един момент Петьо Плачков започнал да дължи пари на много хора, в резултат на което не само Иван, но и много други в Белица са настръхнали срещу него.

Петьо Плачков се занимава с дървесина в Белица, още преди да влезе в затвора за убийството на шофьора. Беличани твърдят, че дървеният бранш го лансирал собственикът на първата заложна къща в Благоевград Вили Магурев, който от няколко години е изтеглил изцяло бизнеса си във Варна.

Петьо Плачков прекара в затвора за съучастие в убийството на тираджията Имре от 2006 до 2011 г. Самото убийство стана на 9 април 2000 г., на една от отбивките на главен път Е-79 в близост до Кресна, където шофьорът на ТИР спира камиона, за да си почине. Няколко минути по-късно го нападат Юлиян Мирчев-Фрико и Петьо Плачков.

Те започват да се гаврят с човека и да го бият, а накрая Мирчев вади пистолет „Макаров“ и го прострелва в крака. После двамата товарят жертвата си в каросерията на камиона, местят го на лобното му място и там Фрико го гръмва в главата. Тялото хвърлят на островче на река Струма край Кресненското дефиле.

За убийството Фрико бе осъден на 22 години и 4 месеца в затвор. След като преди 2 г. го пуснаха, няколко месеца Плачков се държа добре със съселяните си в Горно Драглищше, където живее с любимата си, и с колегите от дървения бизнес в Белица. Преди година обаче той счупи челюстта на младеж от Благоевград, после срещу него бяха образувани още две досъдебни производства.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти