Прехвърляне на топката

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Тъкмо когато варненският бизнесмен Веселин Марешки разваляше политическия брак с Яне Янев от РЗС, от футболния му отбор го застигна още един шут. Председателят на фенклуба на „Локомотив“ – Пловдив, обяви, че напуска, защото не иска хората му да се ползват за политическо ядро на кандидат-депутата Марешки. Според него на среща с феновете аптечният бос настоявал всички да се запишат в партията му заедно със семействата си и от изборния резултат зависело оставането на спонсора на отбора.

Няколко дни след това обаче самият Веселин Марешки обяви, че след края на първенството напуска „Лаута“, след като ремонтира част от стадиона. Той щял да си отиде от живота на пловдивчани, за да не го свързват с някакви политически изисквания и че е обиден от това, което се казва по негов адрес. Част от феновете и политическите наблюдатели привидяха в това прехвърляне на топката от страна на варненеца. Миналата година той стана спонсор на отбора след петминутен разговор с тогавашния премиер Бойко Борисов. Сега обаче Борисов не е на власт и ангажиментът на Марешки, изглежда, отпаднал

Вместо да приемат спокойно решението на финансовия си благодетел, от отбора контраатакуваха – ръководството на „Локомотив“, спортно-техническият щаб и всички футболисти написаха открито писмо, в което обясняват, че отдавна не са били така финансово стабилни, застават зад собственика на клуба Веселин Марешки и се надяват той да продължи още дълго време да ръководи клуба. Само почетният президент и директор на „Локомотив“ (Пловдив) Христо Бонев-Зума обяви, че никой няма да се моли на Марешки да остане на „Лаута“, след като не иска повече да дава пари за клуба, и че Бонев ще търси нови собственици и преговарял вече с два холдинга. Но това е едва в първото полувреме преди изборите.