Демонтаж и монтаж на интериорни врати

1
Добави коментар
vps
vps

Интериорни врати – демонтаж и монтаж

Има няколко етапа при поставянето на нова интериорна врата. Хубаво е да сте наясно с тях, въпреки че е препоръчително вратата да се монтира от специалисти. Добре е от обща култура да знаете някои неща, когато се захващате с подобно нещо.

Фирма Борман Комерс ще направи всичко по силите си, вашата инвестиция да бъде възможно най-добра и да получите комфорта от който се нуждаете. Можете да се допитате до нас по всяко време, ако имате нужда от поставяне на интериорна врата. Трябва да имате предвид, че ако ще поставяте врата на ново строителство, тогава тя трябва да бъде „скрита стена”. Това е частта от стената, където ще бъде вратата. Най-често в средите на строителството или на производителите на врати, този отвор в стената се нарича “светъл отвор”. Неговата ширина трябва да бъде между 67 и 100 сантиметра (примерно 68, 78, 98) за единична врата и височина 202 до 208 сантиметра. Дебелината на зида е даденост – касите се регулират (различни размери са) и колкото е дебел Вашия зид, такава каса се поставя (най-често срещаните размери са около 16 до 20 сантиметра).

Монтирана портална интериорна врата – масивен орех, стъкло чинчила

Целта на слепите страни при светлия отвор е да се видят до къде ще стигнат външно границите на вратата заедно с первазите, както и да се прецени точния размер, с който ще се монтира тя. Чрез определяне на размера на рамката на светлия зидарски отвор, се определя и размера на самата интериорна врата.
Когато трябва да се взимат тези размери е добре да се посъветвате със специалист, за да не се получат разминавания впоследствие и да няма неприятни изненади. Всъщност самите изненади няма да дойдат от разстоянията по ширина и височина, но е доста вероятно изненада да поднесе дебелината на зида (най-често зидовете не са само с една дебелина, а има 3-4 различни дебелини на всеки зид). Самият монтаж трябва да се направи след полагането на мазилката и шпакловката, и след поставяне на подовата настилка.
Керамиката и теракотата се поставят след мазилката и чак след тях се измерват отворите и височината на вратата. При поставени плочки на стената се вземат в предвид удебеляванията на стените, дори и да не са поставени, размери могат да се свалят, като се предвиди че ще има плочки на стената, то това означава че стената ще стане по-дебела с 2 сантиметра и се поръчва следващия размер каса (касите са по размери през 2 сантиметра за дебелина на зида).
Следва монтажът, който се извършва след всички други елементи като паркет, кухня, прозорци, външни врати, душ. Нормално е при монтажа на интериорните врати в края да останат малки финални щрихи. Те са свързани с прилепването на стената и пода със касата на вратата. Това се налага почти при и след всеки един монтаж на интериорна врата от МДФ, защото колкото и да може да поеме кривините на стената и да ги компенсира, первазите на самата каса са прави все пак, а няма как да е права и самата стена и винаги остават едни просвети по 1-2 милиметра, които след монтажа се запълват с монтажен силикон и ако е необходимо със тънка четка се боядисват в цвета на стената. От Борман Комерс ежедневно монтираме по достатъчен брой врати,  за да можем да кажем, че каквато и кривина да има по стената, каквото и да възникне като проблем при монтажа на интериорните врати, трябва да знаете едно – няма неразрешими проблеми!