Горя цех за топлоизолация

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Цех за производство на топлоизолация се запали в село Ведраре. Сигналът за пожара е бил получен в 23.10 часа. Огънят е унищожил 300 куб. метра стиропор, 30 кв. метра алуминиева ламарина и 100 кв. м стъкла. Спасена е сградата на цеха, съобщиха от полицията в Пловдив.

Цехът е собственост на словашката фирма Стиросаур АД, която произвежда панели за топлоизолация, декоративни елементи като корнизи, первази, колони и обемна реклама, твърди „Марица”. Тя е базирана във Ведраре от 2008 година. Производствената площ е 10 000 кв м.

Огънят е обхванал голяма част от производственото хале и основно склада за стиропор. Модерно оборудваният завод е бил снабден с пожароизвестителна ситема, която се е задействала. Мъж от охраната на фирмата също е видял огъня и се е обадил на телефон 112.

Четири пожарни коли – две от Карлово и по една от Пловдив и Хисаря пристигнали на мястото на пожара. Оказало се обаче всички врати на цехът са били заключени, достъпът до пламъците бил невъзможен. Полицейски служители са съдействали на огнеборците да разбият вратите и да влязат да гасят.

Заради опасността от отровните газове след пожара тази сутрин в цеха все още не са влизали нито хора от фирмата, нито разследващите.

Причините за случилото са в процес на установяване, заявяват от МВР.