Хлебна сода за перфектно избелване на зъбите

1
Добави коментар

Знаете ли, че наред с продуктите и денталните процедури, които специалистите предлагат, има начини сами да избелите зъбите си у дома. Всеизвестен факт е, че хлебната сода може да премахне оцветяването на зъбите. Ако искате обаче да постигнете наистина видим ефект и да не повредите зъбния емайл, е нужно да я смесите с някои други съставки.

Ето няколко идеи за домашно приготвени пасти за зъби, които ще ви осигурят по-бяла и блестяща усмивка. Имайте предвид, че те не бива да се прилагат, ако имате инфекции или заболявания на устната кухина. Затова е желателно да се консултирате със зъболекаря си дори и да имате нормална стоматологична картина.

Ментова смес

Смесете 5 ч.л. хлебна сода с 1 супена лъжица растително олио, 8 капки мента и ½ ч.л сол. Съхранявайте сместа в бутилка и я използвайте като естествена паста за зъби – не повече от два пъти дневно.

Силно избелваща паста

За да избелите петната от кафе по зъбите си, прибавете към 2 ч. л. сода за хляб достатъчно количество хидроген пероксид, за да се получи смес с консистенция на паста. Използвайте тази силно избелваща субстанция два пъти седмично.

Водка и лимонада

Смесете 2 с. л. хлебна сода, 1 ч. л. водка, 1 ч. л. лимонов сок, ½ ч. л. сол и 5 капки екстракт от риган. Съхранявайте сместа в херметически затворен съд и я използвайте, за да премахнете петната и да избелите зъбите.

Внимание: Не поглъщайте нито една от пастите, описани тук! Не забравяйте да се консултирате със стоматолог преди да прибегмнете към която и да е рецепта./news359.

Лос Анджелис/САЩ