18 фактa, които ще ви изненадат

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Невероятно, но факт! Именно такава ще бъде реакцията ви, когато прочетете новата доза понеделнишки факти, които сме приготвили за вас днес.

1. Един мъж толкова харесвал шегите за 1 април, че една година качил на върха на отдавна угаснал вулкан стотина гуми и ги запалил, за да заблуди живущите наоколо, че вулканът всъщност е активен.

2. През 1895 г. в щата Охайо имало само два автомобила, които в един нещастен ден се сблъскали.

3. Водещата на новините в MSNBC Мика Бжежински отказала да прочете новина за освобождаването на Парис Хилтън от затвора. След като шефовете ѝ отново я накарали да я прочете, тя се опитала да запали сценария.

4. Полицията в Канада понякога връчва на водачите на автомобили „позитивни фишове“ като благодарност за нещо добро, което са направили.

5. Когато бил на 6 години, Райън Гослинг гледал за първи път „Рамбо: Първа кръв“. Впечатлен от филма, Гослинг занесъл няколко ножа в училище и в междучасията целел съучениците си с тях.

6. 67-годишен мъж страдал от стерео слепота. Това е заболяване, при което човек не може да възприема дълбочинното измерение на 3D-то. Един ден отишъл да гледа „Изобретението на Хюго“, платил си 3D очилата, а когато филмът започнал, нещо в мозъка му превключило и той изживял съвсем пълноценна 3D прожекция.

7. „&“ и „and“ значат различни неща при изписването на филмовите надписи. Например, ако имената на двама сценаристи са изписани с „&“ помежду им, значи двамата са работили едновременно върху сценария на филма. Ако са изписани с „and“, значи, че са работили по различно време върху един и същи текст.

8. Създателите на Дисниленд разположили кошчетата за боклук на 30 крачки разстояние едно от друг, след като изследвали поведението на посетителите в други увеселителни паркове и изчислили след колко крачки средно един човек би хвърлил боклука си на земята, ако не види кофа.

9. Преди време ви споменахме, че един човек успял да проникне в Бъкингамския дворец,  да се разходи, да хапне, да пийне, отегчил се и си тръгнал. Оказва се, че този пич е проникнал и втори път. Тогава е поговорил 10 минути с Кралицата, преди да бъде изхвърлен.

10. През 1985 г. в Ню Орлиънс мъж са удавя в басейн по време на парти, на което присъстват 100 спасители. Те се събрали, за да празнуват лятото, през което на градския басейн не е имало нито едно удавяне.

11. 36-ият президент на САЩ Линдън Бейнс Джонсън притежавал кола-амфибия. Използвал я, за да стряска гостите си, като я подкарвал в езерото, крещейки, че спирачките му са отказали.

12. Когато подписвал договор за нов филм, актьорът Стив Маккуин изисквал от студиото огромни количества дънки, електрически самобръсначки и всякакви други мъжки аксесоари, които дарявал на мъжкото поправително училище, което посещавал като тийнейджър.

13. Писателят Роалд Дал е бил британски шпионин в САЩ. Мисията му е била да събира информация, като съблазнява властни американки.

14. В холандското посолство в Москва имало две сиамски котки. Един ден те започнали да мяукат и да драскат по една от стените в сградата. Собствениците им решили, че сигурно има мишка и наредили да се направи проверка. Оказало се, че на това място в стената има скрити микрофони.

15. Когато се снимат летни сцени по време на зимата, актьорите смучат ледени кубчета, за да може като правят дублите устите им да са охладени, дъхът им да не прави конденз и да не се вижда на камерата.

16. Маратонките Air Jordan били забранени да се използват по време на мачове в НБА. Майкъл Джордан обаче ги носел, като от Nike се съгласили да плащат всяка наложена им глоба.

17. Мъжете възприемат гласовете на другите мъже с тази част от мозъка, която възприема звука от автомобил например. Женските гласове обаче възприемат с онази част на мозъка, която възприема музиката.

18. Създателят на чипса Pringles е погребан в ковчег с формата на Pringles.

Източник: Techeblog

Ако тази статия ви е харесала, присъединете се към Div.bg във Facebook, за да четете още любопитни материали и да гледате забавни клипчета.