SofiaRingMall ще отвори през март 2014 г.

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

София Ринг мол ще има 69 хил. кв. м търговска площ.

Фотограф: Архив

Сотирис Янакудакис е търговски и лизинг директор на Sofia South Ring Mall от 2012 г. Завършил е икономика в Университета за икономика и бизнес в Атина през 1995 г. През 2005 г. получава магистърска степен по бизнесадминистрация от Университета в Съндърленд, Великобритания. От 1997 до 2002 г. работи последователно в компаниите Dia Hellas SA и Grigoris Mikrogevmata LTD. Има осемгодишен опит в Carrefour Marinopoulos S.A., където се занимава с маркетингови проучвания, нови проекти и бизнес развитие. През последните седем години е директор на гръцкото поделение на Inditex Group.

Фотограф: Архив

SofiaRingMall трябва да бъде открит през март догодина. Това съобщи Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia South Ring Mall ЕАД на пресконференция вчера.  С новия мол към търговската площ на Ikea от 31 000 кв. м ще бъдат добавени нови 69 000 кв. м.  В мола ще има над 200 магазина, 10 кинозали и той ще разполага с 3500 паркинг места.

Сред потвърдилите наематели са индийският кинооператор Cine’Grand, веригите „Пикадили“, „Техномаркет“, „Mr. Bricolage“, „Явор“, „New look“, „Intersport“.

SofiaRingMall и магазинът на Ikea всъщност са първи етап от изграждането на нов ултамодерен комплекс в южната част на София, наречен Sofia Ring Development. Общата инвестиция в него е 170 млн. евро., от които 120 млн. евро са в мола.

Общата стойност на проекта е над 300 млн. евро, като инвестицията е на гръцките компании Fourlis Group, която реализира франчайзинга на „Икеа“ в България, и Danaos Group, специализирана в сферата на корабната индустрия. Около половината от парите са собствени, а останалите ще са заети средства

Цялостната площ на Sofia Ring Development от 400 000 кв м го прави най-големият проект със смесено предназначение в България, по думите на инвеститорите. Идеята им е той да стане не логален е регионален център за цяла Западна България.

На втория етап на комплекса SofiaRingDevelopment ще бъде изградена бизнес зона, която ще включва офис сгради, спортни съоръжения, хотел и зелен парк с езеро. Инвестицията ще бъде над 50 млн. евро.

Последна фаза на целия проект ще бъде изграждането на жилищна зона с 500 апартамента и еднофамилни къщи. Инвестицията в нея ще бъде над 70 млн. евро.

Sofia Ring Developmentсе очаква да бъде завършен до края на 2019 г. Над 5000 човека ще живеят и работят в него, след като той бъде приключен. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото пространство на проекта.

Партньорите по проектаИнвеститори Fourlis Group и Danaos GroupМеждународната архитектурна компания L35Българската архитектурна компания „Скица Студио“Строителната компания ГБСКомпанията за строителен надзор EuromichanikiКомуникационният консултант Active Group